Wpis z mikrobloga

Jestem załamana, dbałam o 5-miesięczny telefon aby sprzedać go za jak najlepsze pieniądze, okazuje się ze pudełko zostawione u ojca nie zawiera dowodu zakupu. Przepadł jak kamień w wodę i tu nasuwa się moje pytanie telefon bez gwarancji w idealnym stanie gratis 2 pokrowce i szkło hartowane jaka może miec wartość? Huawei P8 Lite wersja biała.... liczylam na 600/550 ale teraz to 400/450/500 ? #pytaniedoeksperta #technologia #telefony #kiciochpyta #huaweip8lite #huawei
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karolajjnn: Dziwna praktyka, w plusie brałem telefon. Paragon + wpis do karty gwarancyjnej ze stemplem/podpisem/datą.

Jaką odpowiedź dostałaś w punkcie? Że nie wystawiają bo nie, czy trzeba np. złożyć jakiś druczek żeby wystawili kopię? Można do rzecznika praw konsumenta się odezwać, on może poradzić :)
  • Odpowiedz
  • 0
@sequel: wiesz ja do końca nie wiem, we wrześniu wzielismy telefon ja wzielam sam telefon i ładowarke i przyjeżdżam a tam ze niby nic tata pojechał do play i mówi ze siee nie da wiec nie wiem jak to do końca, mogę cos skrobnac do nich czy tak jak piszesz ale ja nie mam dostępu do danych czy cos jak nie jestem właścicielem abonamentu mogę się tylko logowac do konta
  • Odpowiedz
@karolajjnn: Uważam że najpierw niech twoi rodzice poszukają paragonu, bo nie chce mi się wierzyć że go nie wydali. Druga sprawa to kontakt mailowy z PLAY, a jak nie pyknie to rzecznik praw konsumenta. Porada u niego jest darmo a czasem potrafi coś podpowiedzieć :)
  • Odpowiedz