Wpis z mikrobloga

#programowanie i w sumie to nawet #naukaprogramowania
Kurde Mireczky, czuje suabo. Musiałem zrezygnować z propozycji zajebistej pracki (c/cpp + trochę hardu), bo tylko pełny etat, a #pw 1. rok here ( ͡° ʖ̯ ͡°) I jak to jest mireczki - w ogóle pracodawcy są zainteresowani młodziakami? Najbardziej tu chodzi o czas elastyczny i 1/2, w porywach 3/5 etatu (wincyj nie da rady). CV rozsyłałem niczym dzika kuna w agreście, ale zaczynam powątpiewać :/
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@petu12: w sumie 2 projekty - jeden studbazowy C oparty na generycznej liście zachowującej się jak set i wykorzystujący na potęgę pointers to funcs. Drugi to Cpp - jakies templatki, STL, smartptrs, TDD na boost, trochę pokazówki z czystego kodu, jakieś regexy. Tyle, że cała logika działa i to szybko. Najbardziej zajarani byli tym projem z cpp, w sumie cała rozmowa wokół niego orbitowała
  • Odpowiedz
@petu12: jestem na 1. roku, 19 lat. Pierwsza styczność z normalnym językiem w 2. lo. I tyle w sumie, nie napisałem w życiu jakoś dużo programów. Po drodze jeszcze pythona zahaczyłem. Ale nie polubiłem go, brak pointerów mnie strasznie ograniczał. To nie jest jakoś dużo, ale na juniora całkowicie wystarczająco. Największy postęp zrobiłem przez ostatnie 8 miesięcy, gdzie moje umiejętności z np. bazowych 1 skoczyły do co najmniej 16. Po
  • Odpowiedz
@petu12: no jestem na studiach :P zaraz zaczynam 2. sem informatyki na elce. A projektów do roboty mam masę, mam kilku znajomych elektroników, pomysłów na różne rozwiązania mamy naście. Tylko trochę czasu na to wszystko brakuje :)
  • Odpowiedz