Aktywne Wpisy

WolnyBLN +30
KRogala2512 +4
Ciekawe jak długo jeszcze ludzie będą wierzyć w mity odnośnie samochodów elektrycznych. Pieknie zakrecono korbom u Polakow. Chociaz i tak jest postep bo juz nie robia na nikim wrazenia “samochod sie spalil, pewnie elektryk”
Mam na mysli mity, bo zdaje sobie sprawe z oczywistych wad, ale nie wiem dlaczego ludzie mysla ze wspolczesny elektryk to sie laduje 30minut po przejechaniu 200km, gdzie tak naprawde wystarczy 15minut po 400km… i masz kolejne 300km.
Mam na mysli mity, bo zdaje sobie sprawe z oczywistych wad, ale nie wiem dlaczego ludzie mysla ze wspolczesny elektryk to sie laduje 30minut po przejechaniu 200km, gdzie tak naprawde wystarczy 15minut po 400km… i masz kolejne 300km.

Jakich mogę się spodziewać pytań na rozmowie rekrutacyjnej na testera manualnego nie licząc klasyki czyli "jak przetestować długopis" itd?
@rskk: jakbym usłyszał takie pytanie to bym podziękował i wyszedł.
Jak jesteś zielonka to pewnie podstawy teorii testu. Jak napisałeś że umiesz programować w czymś to pewnie jakieś proste pytanie o
a po angielsku miałam powiedzieć dlaczego chcę zmienić pracę.
ale generalnie zawsze sporo o teorii testowania jak ktoś wyżej wspomniał.
Generalnie to co wyżej pls IMHO najważniejsze (ja o to pytałem zawsze prowadzac rozmowy): Pytają Cię o poprzednie prace, projekty, opowiadasz opowiadasz i nagle pada pytanie: A dlaczego tak robiles a nie inaczej? A czemu tym a nie tym? Generalnie tool/framework/metoda klikania/cokolwiek nie ma znaczenia, wazne jest czym tester sie kierował podejmujac taka a nie inna decyzje i czy znał konsekwencje swoich wyborów.
@rskk: masz zero XP, szedles na interview o manual test a oni ci każą skrypty pisać?
Dziwni ludzie pewnie nie czytają CV jak zawse