Cześć Mirki, mam pytanie co do bezpieczeństwa, w jaki sposób najlepiej robić wstępną diagnostykę strony? Tzn czy jest podatna na jakieś ataki, albo np kontrolować, czy nie została zainfekowana? Korzystacie z jakiś skanerów online, czy jakieś inne rozwiązania? #joomla #webdesign #pytanie #php #webdev #webdevhelp
Korzystacie z jakiś skanerów online, czy jakieś inne rozwiązania?
@UrimTumim: mam własny monitoring skanujący stronę w poszukiwaniu znanego szkodliwego kodu PHP czy nieplanowanych zmian a do tego robiący milion różnych innych rzeczy ;)
Jak chcesz to możemy pogadać o wpięciu do niego Twojej strony ( ͡€ ͜ʖ͡€)
@UrimTumim: Google dev tools posiadaja opcje sprawdzenia bezpieczenstwa strony. Dokladnie nie pamietam jakie sa kryteria takiego "skanu", ale za pewne warto sprawdzic.
O cię #!$%@?. Moja panna jest w ciąży, właśnie się dowiedziałem xD są tu jacyś ojcowie? Dajcie jakieś rady jak to ujechać, bo póki co to jeden wielki szok xD #zwiazki
mam pytanie co do bezpieczeństwa, w jaki sposób najlepiej robić wstępną diagnostykę strony? Tzn czy jest podatna na jakieś ataki, albo np kontrolować, czy nie została zainfekowana? Korzystacie z jakiś skanerów online, czy jakieś inne rozwiązania?
#joomla #webdesign #pytanie #php #webdev #webdevhelp
Komentarz usunięty przez autora
@UrimTumim: mam własny monitoring skanujący stronę w poszukiwaniu znanego szkodliwego kodu PHP czy nieplanowanych zmian a do tego robiący milion różnych innych rzeczy ;)
Jak chcesz to możemy pogadać o wpięciu do niego Twojej strony ( ͡€ ͜ʖ ͡€)