Wpis z mikrobloga

Mirki, czy są tu jacyś masażyści, fizjoterapeuci? Potrzebuje porady dotyczącej stołu do masażu? Jaki(aluminiowy/drewniany)? Czy polecacie jakieś firmy, sklepy? Czy na początki kupować nowy stół czy używka też się sprawdzi? Dzięki za wszelkie inf:)
#pytanie #masaz #fizjoterapia
Co polecacie początkującej masażystce?
  • 26
  • Odpowiedz
@Tomek72222: Trochę odgrzewany kotlet ale pozwolę sobie cię zawołać i zapytać czy nadal uważasz, że kurs masażu nie będzie znacznie różnił się od samodzielnej nauki na podstawie książek/YT oraz samodzielnej praktyki na rodzinie/znajomych? Oczywiście mam na myśli naukę masażu nie w celach zawodowych, przynajmniej w najbliższej przyszłości. Postanowiłem że chcę nauczyć się masażu, później być może innych technik pracy z tkankami i zastanawiam się, którą szkołę masażu wybrać i czy
  • Odpowiedz
@KutinaGrad tak, jednak zależy gdzie chcesz pracować ;) jeśli szpital na NFZ, to kurs w zupełności wystarczy, jeśli jednak w jakimś lepszym miejscu, to raczej studium zawodowe. W masażu najważniejsza jest praktyka. Ucząc się w takim studium masz możliwość praktyk w różnych zakładach (ja np. W ciągu 2 lat miałem praktyki chyba w 5 miejscach, gdzie trzeba było dopasować taki masaż do specyfiki pacjenta/klienta. Osoba masowana wie, że się uczysz, do
  • Odpowiedz
@Tomek72222: praca w NFZ nie wchodzi w grę:d Miejsca obecnej pracy nie zamierzam zmieniać a jest to kompletnie inna branża. Naukę masażu traktuje bardziej jako rozwiniecie dla pasji i pracy ze znanymi mi ludźmi :) na 2 letnie studium chciałem zapisać się w przyszłym roku, jeżeli uznałbym że na prawdę chce pogłębiać wiedzę w tym zakresie. Szczególnie że orientując się takie studium to praktycznie każdy weekend przez 2 lata poświęcony
  • Odpowiedz
@KutinaGrad to prawda.

Możesz w międzyczasie zorientować się kiedy będą "drzwi otwarte" w jakimś studium (nie wiem jak w czasie pandemii to działa), wówczas na pewno znajdziesz chętnego/chętną na masaż i pod okiem specjalisty dowiesz się jakie błędy robisz i co możesz poprawić w swoim masażu :)
  • Odpowiedz