Cody3223
Cześć mirki z #programowanie #webdev #html #javascript , szlag mnie trafia jak czasami mam, czy to na końcu , czy początki kod:

$(document).ready(function(){
$("#no-js").hide();
$("#prr-load").show();
});

I to mi się nie wykonuje - dlaczego?
(kiedy wklepię ten sam kod do konsoli to działa)
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
@Cody3223: marudzisz ja miałem długi czas takiego laptopa i na archu fajnie wszystko śmigało nawet netbeans :) teraz bez ekranu robi za serwer
1
a.....k
a.....k
@Cody3223: zobacz co wypluwa w konsoli przy ładowani strony, debuguj
0
xcccx
@Cody3223: sprawdź konsole...
0
Pjerun
@Cody3223: Zawsze na koniec, tutaj to ładnie widać, kod wykonujesz zanim utworzysz takie elementy jak dasz to w head.
0
Cody3223
@Pjerun: Ale ja to nawet daje na końcu body z .ready() i i tak nie działa

@xcccx: @atencyjnyniebieskipasek: Wypluwa mi jedynie błędy związane z materialize.css które miałem zamiar później sprawdzić, i wąty do LiveHTTPHeaders
0
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
@Cody3223: sprawdź konsole, stawiam że nie ładujesz jquery
0
Pjerun
@Cody3223: Daj więcej kodu/informacji bo tak to możemy cały dzień pisać.
0
fnord23
@Pjerun: Nie. Po to jest ready().
@Cody3223: Mi działa.
0
Cody3223
@CzarodziejskiMirek: No chyba jednak nie
@Pjerun: No cóż, nie wiem jak to za bardzo dać, bo jest podzielona na kilka plików, które potem podepnę do TPL, próbowałem wszystkich kombinacji z script na początku head/końcu body i z lub bez .ready()
http://prntscr.com/a37kqp
http://prntscr.com/a37lfl
(preloader może nazwa nietrafiona, bo dotyczy ładowania wyników z bazy danych do tabelki, i na czas AJAX'a wyświetla się kręcące kółko, preloader show dlatego, aby gdy
0
Cody3223
@fnord23: SOA #1?
0
fnord23
@Cody3223: Błąd jest gdzie indziej, bo to co wkleiłeś działa. Jak nie pokażesz reszty to poczekaj, zaparzę kawę.
0
Cody3223
@fnord23: Pytanie gdzie, bo jak mówię, kiedy w konsoli wkleję to działa, kiedy zupełnie to samo dodam do html to już nie
0
fnord23
@Cody3223: w pliku html
0
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
@Cody3223: dałbyś mirku linka to od razu byśmy pomogli
0
Cody3223
@CzarodziejskiMirek: Linka nie mam, bo nie jest wrzucone na VPS'a (który nota-bene zdechł, a nie mam pieniędzy na koncie), mogę dać kod źródłowy: http://speedy.sh/mykUn/mirkostrona.zip
Tylko nie bijcie za złą jakość kodu, albo błędy ingliszowo-polskie :D
0
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
@Cody3223: aj i wszystko jasne, ty te $("#no-js").hide(); $("#preloader").show(); powinienes wywolywac po zaladowaniu z .load(...)
0
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
@Cody3223: tak powinienes zrobic (jesli te divy masz w footer.html)

$("#includefooter").load("elements/footer.html", function() {
$("#no
0
Cody3223
@CzarodziejskiMirek: Wait a sec, w sensie że jQuery/HTML zaczyna ładować te pliki za pomocą .load, i już zaczyna przechodzić do następnych linijek kodu i zanim się załaduje z .load wykonuje .hide i .show ?
0
CzarodziejskiMirek
CzarodziejskiMirek
sensie że jQuery/HTML zaczyna ładować te pliki za pomocą .load, i już zaczyna przechodzić do następnych linijek kodu i zanim się załaduje z .load wykonuje .hide i .show ?

@Cody3223: tak $.load to ajax i to jest asynchroniczne. rzeczy z $.load mogą się załadować godzine po tym jak strona jest wczytana.
0
Cody3223
@CzarodziejskiMirek: Ok, już odpisałeś, na razie tak robię bo nie mam dostępu do PHP, wrzucę to w jakiś TPL np. H2O bo to nie jest tylko ta jedna strona tylko kilka(naście) plików
0