Aktywne Wpisy
labelle +403
Dwa lata temu przeprowadziłam się do mojego niebieskiego, do miasta oddalonego o 80 km od mojego wcześniejszego miejsca zamieszkania i pracy. Szukałam wtedy pracy na już – i udało się. W 3 dni po przeprowadzce znalazłam pracę w zawodzie (księgowość).
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce

tojapaweu +184
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Wracamy się o 14 lat, włączamy VIVĘ i leci Tymon, czyli 90 kilo żywego hip hopu. Bit Magiery. Ciekawostka: w całym tekście głoska "r" pada tylko raz, bo Tymon rera (ma problem z wymową głoski "r"), więc napisał sobie tekst prawie bez niej, takim jest kozakiem. Druga ciekawostka: Tymon jest doktorem ekonomii, redaktorem CD-Action (Hut Sędzimir), był też redaktorem naczelnym czasopisma Click!, a obecnie produkuje gry komputerowe (ostatnio Dying Light). No, ale przejdźmy do sampla. Możecie go kojarzyć z polskiej reklamy serka Valbon, a jest to utwór Baccara - Yes Sir, I Can Boogie z roku 1977. Pochodzenie pętli wyjaśniam standardowo na soundcloudzie (cięcie pętli, zmiana tonacji i tempa, Magiera dograł też jakieś klawisze i zagrał na tych fragmentach):
#sample #rap #polskirap #muzyka #funk #disco
produkcja: Magiera
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
Masz problem z działaniem listy? A może pytanie? Pisz do IrvinTalvanen
! @Sieloo @orlando74 @notrzeba @softenik @xprt_mnc