Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +225
Czwarta gęstość
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
pieknylowca +63
Tak wygląda 90% różowych - podróżniczek. Wyjazd w jakieś mało znane miejsce, zobaczenie czegoś nowego? A po co? Komu to potrzebne? Setny wyjazd do Włoch: super #podroze
źródło: 1000005916
Pobierz

Mirki, mam problem. Posiadam dwie encje Map i Competitions, encje to połączone są trzecią encją. Dodatkowo stworzyłem formularz który automatycznie pobiera dane o mapach (formularz ma dodawać nowy wpis do tablicy competitions). Niestety przy próbie zapisu dostaje taki błąd:
Expected value of type "Doctrine\Common\Collections\Collection|array" for association field "AppBundle\Entity\Competition#$maps", got "AppBundle\Entity\Map" instead.Kod: http://pastebin.com/SbMieAg1
Dzięki za pomoc i wskazówki jak to ugryźć.
EDIT:
Już wiem. Zmień typ encji na
MapAssociationNiestety pewnie będziesz do tego potrzebował embedded forma. Jeżeli chcesz to zostawić w obecnej postaci to zrób między mapami a konkurencjami many-to-many i niech doctrine się zajmię encją asocjacyjną.Pytanie czy lepiej robić joiny i trzymać gdzieś to w postaci key-value lub czegoś na ten wzór czy lepiej dla każdego elementu ze swoimi unikatowymi atrybutami robić osobne mappingi. Ja zazwyczaj robię osobne mappingi, nie lubię za bardzo ogólnego kodu, ale to chyba już kwestia punktu widzenia architekta.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora