@KorelacjaProkrastynacji: patologia nie musi być jedynie związana z alkoholem. Sam mam w okolicy kobietę, co mieszka z dwoma facetami, ma 5 albo 6 dzieci. Ciężko powiedzieć, które z którym. Kolesie pracują gdzieś tam, ale ogólnie nie radzą sobie z wychowaniem i pilnowanie dzieci. Dają zły przykład i najstarszy syn z trudem skończył gimby, a teraz popyla w dresie z kumplami z wyrokami. Córka już urodziła, a ledwo 18 lat ma.
Roman ma 32 lata. Roman jest żonaty i ma czwórkę dzieci. Żona Romana nie pracuje zawodowo, gdyż zajmuje się domem i opieką nad dziećmi. Roman zarabia 4,8 tysiąca złotych, co w jego przypadku wynosi 800zł na członka rodziny. Roman wie, że 800zł wystarcza na skromne życie i nie może sobie pozwolić na nic. Roman dostanie 2 tysiące złotych pomocy w ramach programu Rodzina 500+, co pozwoli mu posłać dzieci na lekcje języka angielskiego, zajęcia z robotyki, na
@saracenxc: przykład z mojej kamienicy Roksana ma 20 lat Nie ma wykształcenia, zawodu i pracy Roksana ma chłopaka cygana Cygan nie pracuje, handluje ziolem, kradnie Roksana jest
To moze idac tym tropem rozumowania powinno sie zakazc sprzedazy alkoholu bo przeciez jakis alkoholik moze go kupic, niewazne, ze wiekszosc spoleczenstwa to nie sa alkoholicy, ale po co dawac temu marginesowi mozliwosc kupna?
@qualin: coś mnie ominęło, za wódkę dla alkoholików płaci podatnik?
@saracenxc: No przecudownie, szkoda tylko, że z tych 500zl od dziecka na naukę angielskiego będzie musiał teraz zaplacic 23% więcej, bo PiS żeby zdobyć kasę nakłada podatki na wszystko co możliwe, w tym VAT na naukę języków obcych, które wcześniej byly zwolnione z VATu.
Wydaje mi się, że takie rzeczy rodzą się w głowach ludzi z bloków. Sama się kiedyś nad tym zastanawiałam, myślałam l ludziach z którymi chodziłam do szkoły i tylko dwie osoby z większą liczbą rodzeństwa były z normalnych rodzin. I w obu przypadkach rodzice byli w trakcie budowy domu. W przeciętnym mieszkaniu nie ma miejsca na trójkę dzieci.
@mowiejakjest: Ania za około 20 lat dalej będzie nie pracować, mimo swoich wielkich chęci nie będzie mogła znaleźć pracę bo nigdy nie pracowała i nie ma doświadczenia w robieniu czegokolwiek.
@plumkajacy - potrafisz czytać ze zrozumieniem? ANIA NIE PRACUJE KURCZAK wiec dostaje na wszystkie dzieci po za tym na pewno dostanie jeszcze inne dodatki z "socjalu"
Ania ma 3 dzieci.
Ania nie pracuje.
Ania oprócz zasiłków z MOPS'u dostanie 1,5 k miesięcznie na swoje patologiczne dzieci.
Ania się bardzo cieszy.
Ania żyje z podatków innych.
Ania jest darmozjadem i nierobem.
Bądź mądry, nie bądź jak Ania.
#500plus #patologiazewsi #takaprawda
Roman jest żonaty i ma czwórkę dzieci.
Żona Romana nie pracuje zawodowo, gdyż zajmuje się domem i opieką nad dziećmi.
Roman zarabia 4,8 tysiąca złotych, co w jego przypadku wynosi 800zł na członka rodziny.
Roman wie, że 800zł wystarcza na skromne życie i nie może sobie pozwolić na nic.
Roman dostanie 2 tysiące złotych pomocy w ramach programu Rodzina 500+, co pozwoli mu posłać dzieci na lekcje języka angielskiego, zajęcia z robotyki, na
Roksana ma 20 lat
Nie ma wykształcenia, zawodu i pracy
Roksana ma chłopaka cygana
Cygan nie pracuje, handluje ziolem, kradnie
Roksana jest
@qualin: coś mnie ominęło, za wódkę dla alkoholików płaci podatnik?
Wydaje mi się, że takie rzeczy rodzą się w głowach ludzi z bloków. Sama się kiedyś nad tym zastanawiałam, myślałam l ludziach z którymi chodziłam do szkoły i tylko dwie osoby z większą liczbą rodzeństwa były z normalnych rodzin. I w obu przypadkach rodzice byli w trakcie budowy domu. W przeciętnym mieszkaniu nie ma miejsca na trójkę dzieci.