W DayZ najpiękniejsze są właśnie takie chwile. Można biegać przez 3h nie spotykając nikogo, a później w 10 minut dostajemy tyle emocji, ile nie daje żadna inna gra... Polecam :)
@vdr: napaliłem sie na dayz oglądając frankieonpc, ale ten paszkwil standalone który wyprodukowali to po prostu śmiech na sali. Ciągłe zapowiedzi, a gra wciąż niegrywalna.
@Quenas: Ale co ty chcesz porównywać w ogóle? SA gdzie musisz zwiedzić pół mapy aby znaleźć najlepszy gear, z modami gdzie KM znajdziesz w szopie zaraz po spawnie, helikopter za rogiem, a gillie w byle stodole?
W SA są samochody (2 rodzaje póki co), ciężarówki (2 rodzaje) i autobus w tej chwili. Tyle, że ilość potrzebnych części do znalezienia powoduje, że trzeba się naprawdę napracować żeby je odpalić. Nie to
@Quenas: z moda w sumie tylko zombiaków działających poprawnie brakuje, teraz nad nowym renderem głównie siedzą i jego pierwsza wersja ma być na experimentalu pod koniec miesiąca
@vdr: to dobrze że nie da się wszystkiego znaleźć od razu, też nie lubiałem grać na takich serwerach w epocha ale chodzi mi o możliwości i klimat bo w modzie klimat przepadł całkowicie przez to że jest za dużo wszystkiego i ludzie zrobili z tego PVP zamiast survivalu
No i właśnie dlatego SA jest ciekawsze. Musisz się NAPRACOWAĆ żeby znaleźć sobie dobry ekwipunek. Przejść wiele kilometrów, zaryzykować odwiedzenie niebezpiecznych miejsc inwestując kilka/kilkanaście godzin w swoją postać. Wtedy spotykając innego gracza czujesz presję i emocje. Wiesz, że jeśli padniesz to stracisz wszystko. Jednocześnie on też o tym wie i czasem dlatego ludzie nawet się nie strzelają, bo dochodzą do wniosku, że nie warto. Spotkasz bandytów, którzy walą do wszystkiego i ludzi,
spotkałam się z dziadem z #tinder lat 35 a ja mam 21 w #poznan i on wie gdzie mieszkam czy powinnam zmienić mieszkanie a jeśli tak to czy ktoś chce to odstąpię swoje i szukam nowego może tez ktoś ma
#dayz #dayzsa #pcmasterrace
@vdr: Jeszcze troche poczekasz i może będą do kupienia dwie osobne gry po 20$ kazda :)
W SA są samochody (2 rodzaje póki co), ciężarówki (2 rodzaje) i autobus w tej chwili. Tyle, że ilość potrzebnych części do znalezienia powoduje, że trzeba się naprawdę napracować żeby je odpalić. Nie to