Wpis z mikrobloga

K---a mirki, ludziom już całkowicie o--------a. Ja już pogodziłem się z tym, że niektórzy ludzie nie dotarli na szczyt łańcucha pokarmowego i w---------ą zieleninę (czytaj weganie i wegetarianie) i jestem w stanie to zaakceptować. Oczywiście dopóki na siłę nie zaczynają przekonywać mnie do swoich poglądów i uważać się przez to za nadludzi i obrońców wszelkiego stworzenia.

Ale k---a ja p------ę jak ostatnio widzę wpisy tych samych ludzi bo nagle ubzdurali sobie, że ich psy i koty także będą karmione bez mięsa bo oni nie jedzą to witki mi opadły. Nosz w dupę jeża, chcesz to żryj tą trawę czy szczaw z nasypu kolejowego ale daj zwierzęciu chociaż pojeść, Kot drapieżnik, czy pies musi mięso w--------ć bo tak go natura zbudowała i tak pan Bóg przykazał.

I serdecznie życzę wam #podludzie aby wasz zwierzak, którego zmuszacie do takiego barbarzyństwa przejrzał w końcu na oczy i w czasie snu na mięsnym głodzie łydki wam o--------ł albo kawałek nosa- to wtedy obudzicie się z tego waszego jobla.

W dupe wam kawał schabu z kością j----i sadyści.

#bekazwegetarian #wegetarianizm #weganizm #patologiazewsi
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adammitka1986:
Wpis mało merytoryczny, pełen jadu i agresji i jeśli na prawdę masz 30 lat to w świetle tego wpisu bardzo słabo o Tobie świadczy.

1. Wypowiadasz się na temat o którym mało wiesz, nie podałeś, żadnych faktów, racjonalnych argumentów tylko napisałeś coś co Ci się po prostu wydaje.

2. Pies tak bardzo się przystosował do życia wśród ludzi, że dobrze zbilansowana dieta bezmięsna mu nie zaszkodzi. Znam kilka zwierzaków na
  • Odpowiedz
@lunapants: > Wypowiadasz się na temat o którym mało wiesz, nie podałeś, żadnych faktów, racjonalnych argumentów tylko napisałeś coś co Ci się po prostu wydaje.

Bo tak mi się wydaje więc tak napisałem

Dla jasności ja będąc weganką karmię swoje psy normalną karmą + kupuję im mięso dwa razy w tygodniu i robię z makaronem i warzywami
  • Odpowiedz
@adammitka1986:

A ja mieszam bo jestem rasistą, i homofobem i jak mi się coś nie podoba to głośno o tym mówię nie przebierając w słowach. Nie każdy musi być miły

Weganizm nie ma nic wspólnego ani z kolorem skóry ani orientacją seksualną, więc może napisz po prostu, że mieszasz z błotem każdego kto ma prawo mieć inne zdanie niż
  • Odpowiedz
Ja tylko mówie o tym, że pewne zwierzęta są stworzone do żarcia mięsa i natury nie oszukasz

@adammitka1986: Np. ludzie. A teraz weź idź to wytłumacz niektórym weganom, którzy głoszą bzdury o roślinożerności człowieka xD.
  • Odpowiedz
@lunapants:

Weganizm nie ma nic wspólnego ani z kolorem skóry ani orientacją seksualną, więc może napisz po prostu, że mieszasz z błotem każdego kto ma prawo mieć inne zdanie niż Ty.

No ale on też ma prawo mieć swoje zdanie i właśnie je
  • Odpowiedz
@lunapants: nie mam wyrobionego zdania na temat wegańskiej diety dla psów, ale chciałam tyłków wytknac, ze zaczynasz wymyslac argumenty z d. Ja w ogole nie widzę sensu w tym akapicie o nieodbieraniu zwierząt weganom. Czyli chcesz udowodnić, ze jedzenie mięsa robi z człowieka bezdusznego sadystę?
Pewnie ze mniej jest interwencji u wegan bo
- jest ich generalnie mniej
- na taka dietę przechodzą ludzie z lepszym wykształceniem, którzy zastanawiają sie
  • Odpowiedz
@Lordzio:

No ale on też ma prawo mieć swoje zdanie i właśnie je wygłasza

Ależ oczywiście, tylko że może to zrobić w kulturalny sposób, bez obrażania kogokolwiek i bez zbędnych przekleństw, czyż
  • Odpowiedz
@lunapants:
Nie próbuję wmówić, tylko przestawiam ci twoją hipokryzję.

Najpierw chcesz naukowe dowody i mówisz, że trzeba podawać fakty, a nie to co ci się wydaje. W następnym poście natomiast, bez podawania faktów, "gwarantujesz", że weganie nie znęcają się nad zwierzętami (czy to świadomie czy nie) popierając to tylko niepotwierdzoną pracą gdzieś tam (czyli po prostu ci się WYDAJE, że tak jest).

Podajesz, że znasz kilka zwierzaków na diecie bezmięsnej które czują
  • Odpowiedz
@Lordzio: Naukowe dowody? Napisałam tylko, że post OPa jest bez faktów i racjonalnych argumentów, nie pisałam nic o naukowych dowodach więc nie wymyślaj to po pierwsze.

Po drugie nie chcesz czytać ze zrozumieniem i mój wg. Ciebie mało merytoryczny post przekrzykujesz jeszcze mniej merytorycznym. Jednym słowem jest niedziela popołudniu i szczerze nie chce mi się wdawać w pyskówki. Ot co.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja nie popieram
  • Odpowiedz
@adammitka1986: no nic nie poradzisz. Beda wyprowdzac biedaka zeby trawe zarl. I nic nie pomoze ze to nie koza. Witamin b6 i d w ich mozgu malo bo miesa nie jedza. I wymyslaja ze gluten zly albo glutaminian sodu, ale sol to na kilogramy wpierdzielaja.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz