Wpis z mikrobloga

Ja jebię. Ludzie to jednak nie mają honoru ani godności człowieka.
Sprzedałem na allegro w licytacji od 1PLN klawiaturę, bo nową kupiłem i stara mi zbędna była. Klawiatura jak klawiatura, multimedialna, z panelem dotykowym jakimś tam. Klawisze się powycierały lekko przez lata ale sprawna, działa, może się przyda komuś. Wystawię. Kupił Janusz zakupów za 130 pln, paczkomatem mu wysłałem. Jęczał już od początku żeby tylko zabezpieczyć dobrze, czy numer jego podałem na etykiecie itp. Oczywiście wszystko dostał jak należy. Mijają 2 dni i się zaczęło. Że panel dotykowy nie działa (trzeba stery zainstalować), że za mocno trzeba wciskać (subiektywne odczucia), że alt jeden wciskany pod kątem nie działa dobrze (cokolwiek to znaczy). W końcu, że ja podklejałem jakiś panel klejem i odpadł mu (WTF?). Nigdy niczego tam nie naprawiałem w niej, miałem ją od nowości, wszystko sprawne, elegancko. Zaczął mnie policją straszyć, sądami, allegrem, że go oszukałem, że mam mu pieniądze oddawać i on mi to odsyła zaraz. No #!$%@?! Mówię NIE!
Oszustem nie jestem, zdjęcia wstawiłem piękne, opisałem jak należy, zapakowałem, wszystko #!$%@? sprawne. #!$%@? się Janusz. Żadnych zwrotów, idź na bagiety jak chcesz. Chciałeś nowe to trzeba było zapłacić x2 w sklepie i miałbyś nowe.
Przejrzałem jego komentarze, miał podobną akcję, zarzucał sprzedającemu oszustwo z tego co widziałem skończyło się na niczym. Podobnie jak u mnie, kupił używane, chciał chyba nowe.
Wiecie co jest najgorsze? Najgorsze gdy wiesz, że się starasz, że nikogo nie oszukujesz, że uczciwy jesteś, że wolałbyś to 130PLN wyrzucić do kosza niż kogoś oszukać, a taka #!$%@? nazywa cię oszustem i cwaniakiem bo nie stać go na nowe.
Przykre w #!$%@? Mircy. No ale co zrobić, czekam na te jego bagiety, sądy i allegra. Zobaczymy co zrobi...
#truestory #gorzkiezale #allegro #prawo
  • 31
@dodatkowy_chromosom: Niby tak ale widzisz. Mówi, że na policję mnie zgłosi za oszustwo, że ja celowo go w błąd wprowadziłem błędnym opisem i poniosę konsekwencje. Bo niezgodność przedmiotu z opisem. Na szczęście mam zdjęcia przed wysłaniem dokładne.
@DeXteR25: jakis czas temu mialem telefon do sprzedania, telefon byl w dobrym stanie po wymianie lcd i dotyku z jedna ryska, wiec i chcialem za niego swoje wziac. koniec konców wstawilem na olx z odbiorem osobistym, bo chcialem uniknac tego typu sytuacji... wiecej bym czasu zmarnował na przepychankach pozniej niz to warte
@filemonq: Na olx też sprzedałem kilka rzeczy. Jedyne co mnie tam drażni to osoby dzwoniące i targujące się jak przekupy. Albo ustalanie ceny, przyjeżdża później, marnuje mój czas, kręci nosem i chce znacznej obniżki. Potrafią też zrezygnować całkiem z zakupu.
@filemonq:
@DeXteR25: sprzedawalem kiedyś jakiegoś sony Ericssona, w swoim czasie jakiś fajny model, napisałem w aukcji że nie wiem na jaką sieć ma simlocka, że sprawdziłem kartę Orange i plusa ale nie działa więc pewnie era (nie było jeszcze wtedy t-mobile i play), gościu kupił za 30zl a potem do mnie ze daje kartę Orange i nie działa i że chce zwrotu połowy hajsu na simlocka ( ͡° ͜
@nomadicgoogler: Nie rozumiem. To była licytacja, klawiatura sprawna, nowa kosztuje co najmniej 2x tyle. Podejrzewam, że spokojnie ta używka posłużyłaby jeszcze kilka lat bezawaryjnie. Nie każdego stać na nowe rzeczy. Nie każdy też jest w stanie jak widać na moim przykładzie to zaakceptować, że na coś go nie stać i później wylewa swoje frustracje.