Aktywne Wpisy
jacos911 +325
#nieruchomosci Jeżeli pracowałeś przed 2019 i oszczędzałeś z myślą o kupnie nieruchomości to PiS (Morawiecki i Glapiński) w lata 2019-2023 zrobili z Ciebie frajera:
* Wiosną 2020 r. Glapiński ustawia stopę referencyjną na 0,1% - oznacza to, że każda Grażyna mogła pójść do banku i miała rekordową zdolność kredytową, nawet przy bardzo niskich zarobkach. Co w tym niezwykłego? Otóż bank kreuje kredyt z powietrza, tak więc jeżeli miałeś oszczędności na zakup mieszkania,
* Wiosną 2020 r. Glapiński ustawia stopę referencyjną na 0,1% - oznacza to, że każda Grażyna mogła pójść do banku i miała rekordową zdolność kredytową, nawet przy bardzo niskich zarobkach. Co w tym niezwykłego? Otóż bank kreuje kredyt z powietrza, tak więc jeżeli miałeś oszczędności na zakup mieszkania,
fishhero +1385
Dowiedziałem się, że znajomy rusek został zmobilizowany, więc z ciekawości czy żyje zapytałem, co tam u niego. Odpisał, że żyje i jakoś się trzyma, ale jest kiepsko... Siedzi przemarznięty w ziemiance pokrytej strzechą z najebnymi patusami i ćpunami, sra w krzakach, wszędzie dokoła tylko brud, błoto i walające się śmieci. Najlepsze jedzenie na jakie może liczyć to zimne gotowane kartofle, problem też jest z czystą wodą, więc piją jakiś syf z bajora,
Sprzedałem na allegro w licytacji od 1PLN klawiaturę, bo nową kupiłem i stara mi zbędna była. Klawiatura jak klawiatura, multimedialna, z panelem dotykowym jakimś tam. Klawisze się powycierały lekko przez lata ale sprawna, działa, może się przyda komuś. Wystawię. Kupił Janusz zakupów za 130 pln, paczkomatem mu wysłałem. Jęczał już od początku żeby tylko zabezpieczyć dobrze, czy numer jego podałem na etykiecie itp. Oczywiście wszystko dostał jak należy. Mijają 2 dni i się zaczęło. Że panel dotykowy nie działa (trzeba stery zainstalować), że za mocno trzeba wciskać (subiektywne odczucia), że alt jeden wciskany pod kątem nie działa dobrze (cokolwiek to znaczy). W końcu, że ja podklejałem jakiś panel klejem i odpadł mu (WTF?). Nigdy niczego tam nie naprawiałem w niej, miałem ją od nowości, wszystko sprawne, elegancko. Zaczął mnie policją straszyć, sądami, allegrem, że go oszukałem, że mam mu pieniądze oddawać i on mi to odsyła zaraz. No #!$%@?! Mówię NIE!
Oszustem nie jestem, zdjęcia wstawiłem piękne, opisałem jak należy, zapakowałem, wszystko #!$%@? sprawne. #!$%@? się Janusz. Żadnych zwrotów, idź na bagiety jak chcesz. Chciałeś nowe to trzeba było zapłacić x2 w sklepie i miałbyś nowe.
Przejrzałem jego komentarze, miał podobną akcję, zarzucał sprzedającemu oszustwo z tego co widziałem skończyło się na niczym. Podobnie jak u mnie, kupił używane, chciał chyba nowe.
Wiecie co jest najgorsze? Najgorsze gdy wiesz, że się starasz, że nikogo nie oszukujesz, że uczciwy jesteś, że wolałbyś to 130PLN wyrzucić do kosza niż kogoś oszukać, a taka #!$%@? nazywa cię oszustem i cwaniakiem bo nie stać go na nowe.
Przykre w #!$%@? Mircy. No ale co zrobić, czekam na te jego bagiety, sądy i allegra. Zobaczymy co zrobi...
#truestory #gorzkiezale #allegro #prawo
Komentarz usunięty przez autora
@DeXteR25: sprzedawalem kiedyś jakiegoś sony Ericssona, w swoim czasie jakiś fajny model, napisałem w aukcji że nie wiem na jaką sieć ma simlocka, że sprawdziłem kartę Orange i plusa ale nie działa więc pewnie era (nie było jeszcze wtedy t-mobile i play), gościu kupił za 30zl a potem do mnie ze daje kartę Orange i nie działa i że chce zwrotu połowy hajsu na simlocka ( ͡° ͜