Aktywne Wpisy
powsinogaszszlaja +249
TomSz +24
Z zarobkami 25k kupuje telefony używane 3 generacje wstecz co kilka lat i nigdy z żadnym telefonem się nic nie stało, żona z 15k też takie kupuje i raczej telefonów nie psuje... 14letni chrześniak nie jedynak z rodzicami zarabiającymi w sumie mniej niż moja żona właśnie dostał najnowszego #iphone Pro "bo wszyscy maja".
Dostaje powiadomienia na email za każym razem jak zmienia telefon bo mu lata temu zakładałem wszystkie konta
Dostaje powiadomienia na email za każym razem jak zmienia telefon bo mu lata temu zakładałem wszystkie konta
Jest to w miarę nowy blok bo powstał ok. 2007 roku. Kłopot w tym, że mimo, że jest w miarę nowy to na pierwszy rzut oka widać, że mało kto o niego dba. Nad garażami wciąż wiszą kable od lamp.
Brama strzegąca podwórka jest non stop otwarta na oścież (tak samo furtka) pomimo, że widać poprowadzone kable na panel sterujący oraz siłowniki. Dopiero niedawno założono tam domofon.
Z drugiej strony budynku widoczne są zacieki po ścianach. Rynny przedłużone zostały kawałkiem blachy podpartej drewnem.
Blok jest wspólnotą mieszkaniową. Zastanawiam się jak będzie wyglądała naprawa usterek po wejściu do niego. Widzę, że barierka na balkonie wymaga poprawek (rusza się z jednej strony). Z balkonu wyżej jest zaciek ze spływającej wody i dziura w takiej blaszy izolującej.
Ciekawostką jest fakt, że każda klatka schodowa posiada innego właściciela (są trzy).
Samo w sobie mieszkanie jest bardzo ładne i spore. Klatka schodowa też tragicznie nie wygląda.
Martwi mnie jedynie kwestia pociągnięcia zarządcy do naprawy uszkodzeń. W końcu na coś płacę ten czynsz + fundusz naprawczy nie.
Dodam, że nie mieszkałem nigdy w bloku. Zawsze było to spory domek pod miastem więc nie wiem jak to działa.
#prawo #pytanie #mieszkanie #kupnomieszkania #wlasnem #kiciochpyta