Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś, dlaczego jest taki hype na tą Yerba Mate? Czym to się różni od zwykłej herbaty? Podobno ma jakieś fajne właściwości. Wytłumaczy mi ktoś o co biega z tym? Mam wrażenie, że to jakiś shit dla korpo-30 latek po dwóch aborcjach, stroniących od glutenu.

#yerbamate #gluten #korposwiat #korpobitch #herbata
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabarabara: Nie wiem, może ludziom po prostu smakuje? Jak mam być szczery, to nie spotkałem nikogo, kto piłby ją dla tych właściwości, o których piszesz. A swoją drogą Twoje powiązanie yerby z korpo kulturą jest zadziwiające. Kręta musiała być droga, którą pokonała Twoja logika, żeby trafić do tego miejsca.
  • Odpowiedz
@nerkin: niekoniecznie kręta. W korpo masz dużo osób e jednym miejscu dużo osób piję kawę, czyli dużo osób może zacząć pić yerbe. Jednak osoba z matero wyróżnia się na tle 50 z kubkiem kawy co mijasz wciągu dnia. Ja tego nie widzę u siebie gdzie na całe piętro piją 2 osoby w tym ja ale jednak można to tak zauważyć. Mój kumpel co nie widział yerby wcześniej też tak o
  • Odpowiedz
@Rabarabara: Przede wszystkim poprawia samopoczucie, daje więcej i mniej gwałtownej a bardziej stabilnej energii niż kawa i w przeciwieństwie do niej nie wypłukuje minerałów, a wręcz je dostarcza. Poza tym, można pić ją też dla smaku, jednym (tak jak mi!) przychodzi to od pierwszego spróbowania, a innym potrzeba czasu.

Rozpisałam się trochę o Yerbie w tym wątku.
  • Odpowiedz
@Rabarabara: kiedyś smakowała dla mnie jak siano, nędzne siano, jak w cebuli z bdsklepem kupiłem sobie zestaw, w sumie dla jaj, zmieniłem zdanie, ciekawa w smaku, lepiej się po niej czułem, a i problemów z zasypianiem nie mam nawet jak się ochleję. Żeby było śmieszniej nie chce mi się jeść jak ją piję

Z wad to lać się chce okrutnie, piję jej 2-3x tyle co herbaty, ciągle dolewam. Druga wada
  • Odpowiedz