Aktywne Wpisy
Jacek0072 +58
źródło: temp_file7027501349620065291
Pobierz
g0blacK +2890
Lista obecności. Byłem tutaj. Robert wygrywa Le Mans!
#listaobecnosci #lemans #kubica #powrutcontent #motoryzacja
#listaobecnosci #lemans #kubica #powrutcontent #motoryzacja
źródło: 05ba78723f3159a0ba073af5ffff5b976b2fe6d10cf8cdef7e678698705667d1,w800
Pobierz

Mechanizmy bezpieczeństwa dla PHP
Ponownie aktywowaliśmy uaktualnione mechanizmy bezpieczeństwa dla PHP. Mechanizmy są domyślnie włączone (z możliwością wyłączenia) dla wszystkich nowo dodawanych witrynach typu PHP. Można je również aktywować dla wcześniej dodanych stron typu PHP poprzez zmianę opcji domeny.
Dla przypomnienia konfiguracja dostępna jest w szczegółach strony WWW z poziomu panelu DevilWEB jak i poprzez Devil:
devil www options DOMENA php_eval on|off(domyślne katalogi zostaną zawsze dodane)devil www options DOMENA php_exec on|off
devil www options DOMENA php_openbasedir katalog:katalog2:...
Zmiana języka powłoki oraz Devil
Dodaliśmy opcję zmiany języka Devil oraz SSH. Aby aktywować zmianę języka powłoki po przełączeniu należy przelogować się.
Polecenie zmiany:
devil lang set pl|enWskaźnik zajętości pamięci RAM
Dodaliśmy w Devil oraz Devilweb wskaźnik zajętości pamięci RAM jaką używają procesy użytkownika.
Koniec wsparcia dla PHP 5.4 oraz zmiana domyślnej wersji PHP
Informujemy, że zapowiadane uprzednio (news z 16.10.2015) wycofanie PHP w wersji 5.4 nastąpi dnia 08.02.2016. Jednocześnie wersja 5.6 stanie się domyślną wersją PHP. Jest to już również domyślna wersja dla nowych kont. Alternatywną wersją pozostaje PHP 5.5.
PHP 7.0
Otrzymujemy dużo zapytań dotyczących PHP 7.0. Pojawi się u nas gdy będzie dostępny w portach systemu FreeBSD (prawdopodobnie już niedługo, port jest aktualnie w fazach testu).
https://www.mydevil.net/status,138,nowosci-w-mydevil-oraz-termin-wyaczenia-php-54.html
#mydevil
@MyDevil: jak długo odpisujecie na maile? Dziś założyłem konto, zostało aktywowane, a zalogować się nie mogę - nawet nie działa w moim wypadku przypomnienie hasła.