Wpis z mikrobloga

@rukh: panie, ale temat odkopałeś :)

Właśnie sobie sprawdzam i zaczął lecieć kawałek Motorcycle - As The Rush Comes <3 . Będę miał to radio na oku. Szkoda że nie ma go w TuneIn :/
@Mleko: ściągnij plik m3u tego radia, ewentualnie skasuj wszystko po "/" w pliku jeśli nie zadziała.
Odpalisz plik programem np. Foobar lub AIMP. Nie będziesz musiał wchodzić na stronę.
Szkoda tylko, że to jakieś amatorskie radio bez żadnej swojej strony i playlisty.
@rukh: wiem, wiem jak to ogarnąć. Bardziej chodzi mi o to że TuneIn (radia) używam na telefonie w pracy i tam są wszystkie stacje pod ręką. A w domu przesł#!$%@?ę generalnie soundcloudy, mixcloudy i mp3. Ale i tak dzięki za podesłanie stacji :)
A to ciekawe.. Pamiętasz ten kawałek z Czwórki (dość często leciał): Uffi - Pop the Glock, na tej samej stronie AOTY co ci wysłałem ten album bardzo nisko w rankingu się znajduję, ale magazyn musicOMH ocenił jej album na 90%.
Ten magazyn ogólnie dobrze ocenia niektóre albumy, gdzie u innych jest nawet 20%-50%.
to, to (feat. Pharell Williams) i to (feat. Justice) było w radiu z jej wystąpieniem, jeśli w
@rukh: Szczerze? Nie obraź się Rukh ale wokal tej laski i te kawałki w ogóle nie są w moim klimacie. Nawet kawałek z Justice, którzy są marką samą w sobie. Także nie kojarzę :/

Szkoda, że AOTY nie ma bezpośrednich odsłuchów. Obcykany jesteś w temacie widzę :)
@Mleko: co innego usłyszeć gdzieś, co innego słyszeć pierwszy raz :)
Alternatywa często tak ma, puścisz swoim znajomym swoją muzykę w radiu, a oni czują się niewzruszeni. Ja Czwórki najbardziej pamiętam z okresu 2009-2011.
Ten kawałek z Justice ponownie usłyszałem podczas pracy z ojcem w Wiedniu w wakacje w radiu FM4, dopiero wtedy zanotowałem utwór.
TU ja nagrywałem w Wiedniu telefonem przejazd samochodem, akurat w radiu leciał kawałek Gorillaz.
Zanotowałem
@rukh: a to fakt, sporo zależy w jakich okolicznościach usłyszy się dany kawałek. Chociaż też znam swój gust na tyle że wiem co mi nie podchodzi i nie podejdzie, co może podejść a co podchodzi od razu. Myślę, że wiesz co mam na myśli :)

Heh Gorillaz najs, czy dobrze kojarzę że jakiś album się szykuje?
nic nie wiem.
Te melancholijne utwory Damona zawsze sprawiają, że wydaję mi się że z każdym albumem powoli kończą twórczość.
Gorillaz feat Bobby Womack .. zmarł
Gorillaz feat Lou Reed .. zmarł
Ciężko :/
Nie mniej jednak ze wspaniałymi artystami współpracował: Snoop Dogg, Daley, Andre 3000, Little Dragon --, ...
Wiem, bo wydłuża mi się moja lista co mam w tle na profilowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)