Aktywne Wpisy
![groman43](https://wykop.pl/cdn/c3397992/groman43_CQvxX3MXTg,q60.jpg)
groman43 +1075
![Ejmen](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Ejmen_EaArtgv1rd,q60.jpg)
Ejmen +16
#siatkowka Co w sumie stoi na przeszkodzie w tym kraju, żeby zacząć promować siatkówkę na masową skalę. Zadbać o oprawę Plusligi, uczynić grę jeszcze bardziej widowiskową. Z koszykówką amerykanom się udało, NBA zna każdy a przecież to ta sama dyscyplina co w Eurolidze. Trochę chęci, pieniędzy i siatkówka byłaby tutaj nr.1. Tutaj sportowcy i działacze podchodzą na poważnie do sprawy, są konkreti, a nie #!$%@? alkoholicy disco polowcy złodzieje z PZPNu
Wredne oszustwo. Jak większość herbat pu'er na Ali. Shu (ripe) Pu'er wyprodukowany w 1970 roku... ciekawe, proces przyspieszonej fermentacji wodui, którym tworzy się shu pu'er został opracowany w fabryce Menghai w 1972 roku :-)
Poza tym, tak naprawdę to sheng (raw, surowy, zielony) pu'er znacząco zmienia się wraz z leżakowaniem. Nie oznacza to, że starszy sheng jest obiektywnie lepszy, bo w ludzkim smaku nie ma nic obiektywnego. Jest inny. Stare shengi mają smaki kamforowe, suszonych owoców i grzybów. Młode będą kwiatowe, a w średnim wieku (5-15 lat) owocowe. Jedno jest pewne - sheng pu'er z wiekiem wytraca goryczkę.
Shu pu'er musi sobie poleżeć przynajmniej rok, żeby wytracić "duiwei", czyli "smak fermentacji". Jeśli nie "wywietrzeje" przynajmniej tyle czasu, będzie smakował rybą, ziemią i piwnicą. Niektórzy ludzie lubią to w shu pu'er, nie wiedząc, że jest to defekt.
Poza tym, jak pisał @unknown_stranger, taka cena powinna od razu zapalić lampkę ostrzegawczą.
Zobacz cenę shu pu'era z lat 70. u cenionego sprzedawcy:
https://www.essenceoftea.com/tea/puerh-tea/1970-s-y562-shu-puerh-100g.html
#herbata #wykopteaclub #puerh #puer #aliexpress
Reasumując, kiedyś sobie trzeba będzie kupić.