Wpis z mikrobloga

ostatnio płynąłem sobie kajakiem i było bardzo fajnie, nawet nie wpadłem do wody! rzeka to bodajże brda, ale pewności nie mam.

#kajaki #woda #rzeka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bzyq81: z torrentów życia kolego.

@anonim1133: nie trzeba się niczego bać, na samym początku trochę buja i można się przestraszyć, ale później jak się ogarnie jak skręcać/hamować to jest przyjemnie.
  • Odpowiedz
@Speeedy: Jak się pływa po górach jest jeszcze przyjemniej, ale do tego już trzeba jakiś klub kajakarstwa górskiego w okolicy znaleźć, żeby mieć z kim pływać (i przede wszystkim nauczyć się pływać). Jak mieszkasz w okolicach Krakowa/Gdańska/Warszawy to polecam.
  • Odpowiedz
@Speeedy: Niby tak, ale czasem robię głupie rzeczy. Wolał bym, aby ktoś wyłowił moje rzeczy i odwiózł do domu jak ja spłynę do Bałtyku ;P WIem, że wbrew pozorom kajak jest też dość stabilny, ale... Potrafię.
  • Odpowiedz
@anonim1133: Wywrotka to można powiedzieć "standard" na spływach, każdy chociaż raz ją przeżył :P Ale ogólna zasada jest taka, że samemu się nie pływa, tutaj masz rację. Znajdź może jakiś zorganizowany spływ sobie, w okresie wakacyjnym jest ich dużo.
  • Odpowiedz
@Strus: akurat ta rzeka, na której płynąłem była bardzo spokojna i szansa na przewrócenie była niska, na pływanie w górach bym się nie dał, trochę się cykam, a poza tym mieszkam w koszalinie, więc ;<

@anonim1133: najlepiej wg. mnie pływać we 2 osoby, bo przy 4 jest już ciężko, ponieważ można się trochę poobijać wiosłami :P ja na całe szczęście się nie przewróciłem i byłem suchy ;)
  • Odpowiedz
bo przy 4 jest już ciężko, ponieważ można się trochę poobijać wiosłami :P

@Speeedy: Nie ma chyba czteroosobowych kajaków - nawet kanadyjki są chyba maksymalnie trzy osobowe. Upchnęliście 4 osoby do dwójki? :D
  • Odpowiedz