Wpis z mikrobloga

Uwielbiam jak dzwoni kurier i wywala do mnie tekst "Dzień dobry, mam dla Pana paczkę, gdzie Pan jest?". W pracy #!$%@?. Nie wiem dlaczego prawie kazdy kurier jest zaskoczony ze o 11:30 jestem #!$%@? w pracy. Maksymalna godzina w jakiej moze dostarczyc paczke? 13. I tak zawsze paczka trafia do firmy bo "Przekaze Pan koledze, ktory obsluguje moj rejon niech mi to do pracy podrzuci". Tylko nie zawsze chce zeby mi dostarczali paczke do pracy. #kurierzy #przemysleniazdupy #gorzkiezale #kurier #bekazpodludzi #pracbaza
  • 175
  • Odpowiedz
@kowalik: @Locked1986: @kowalik: napiszę to jeszcze raz: Jakbym chciał paczkę do pracy to bym zamówił do pracy. Nie wiem czy będę wtedy w pracy bo #!$%@? kurier dzwoni jak jest pod klatką, że zaraz będzie. GLS jest pod tym względem zajebisty bo kurier zanim zacznie jazde jak #!$%@? do mieszkan w ktorym nikogo nie ma to najpierw DZWONI I PYTA CZY BEDE. To mu mowie "Panie
  • Odpowiedz
@TheFuckingRoses: większość firm kurierskich ma opcję dostarczenia po południu ale jest to opcja extra płatna, kto jest dla kogo dowiesz się czytając umowę którą zawarłeś z przewoźnikiem. masz inne opcje typu przekierowanie przesyłki albo paczkomat. ale nie lepiej #!$%@?ć na mikro że czarny kurier obija się na polu bawełny białego pana.
  • Odpowiedz
@cirme: ostatnio tak zamowilem w DHL to i tak zrobili po swojemu i dostarczyli przed poludniem. Oczywiscie w domu nikogo nie bylo. Rzecz byla nieporeczna wiec specjalnie zamowiona do domu. I tak #!$%@? dostarczyly do pracy mimo interwencji w centrali.
  • Odpowiedz
Najpierw piszesz:

zaskoczony ze o 11:30 jestem #!$%@? w pracy.

a potem:

Nie wiem czy będę wtedy w pracy
  • Odpowiedz
@kowalik: i awizo do jakiejs koziej wolki bo tam maja centrale.

@deryt: nie, ale dostarczanie paczek do osob prywatnych w godzinach do 14 jest #!$%@?.

@spoxman: no i to jest fajne podejscie

Nie wiem czy wam trudno zrozumiec, ze czlowiek nie moze ukladac dnia pod to czy moze kurier przyjedzie a moze nie bo jak drugi raz go nie bedzie to awizo na jakis #!$%@?ów i
  • Odpowiedz
@deryt: no chyba to jednak kurier jest dla mnie... królu.
Ja nie bede dostosowywał sie do jego godzin bo 'ja jestem akurat w okolicy o #!$%@? 8 rano' i to nie raz mialem taki przypadek.
  • Odpowiedz
@Norbercikk: kiedys czytalem ze kurier dostarczyl paczke w nocy, podobno zdziwienie domownikow bylo nieziemskie xD

@cirme: często tak kurierzy robią, na tyle często, że już się nie raz odwdzięczałem browarkiem bo już mi się głupio robi jak ciągle mi coś przynoszą "a bo kurier do Pana zostawil". Tak po ludzku, stalo sie to klopotliwe
  • Odpowiedz