Wpis z mikrobloga

@Kajmel: pomogę Ci rozszerzyć perspektywę, kolego:
1. Jesteś w związku z kobietą, prawdopodobnie monogamicznym, bo takie związki stanowią ogromną większość w naszym kręgu cywilizacyjnym i ogólnie wśród przedstawicieli naszego gatunku.
2. Człowiek, którego raz widziałeś na oczy pisze Ci, że kobieta jest gotowa Cię zdradzić i w załączniku przesyła screenshoot rozmowy.
3. Nie wierzysz mu, bo coś takiego można zrobić w paincie.

Paniał? Mając fotki miał 100% pewny dowód intencji tej
@Krekk: np to, że jakby op skończył rozmowę na samym początku to sprawy by nie było.

Dla mnie ta sytaucja jest w ogóle abstrakcyjna, bo dla mnie wszelka konkurencja o kobiety jest normalna i na miejscu opa bym albo poderwał i odbił tę laskę jeśli byłaby tego warta, lub zostawił status quo. Szkoda czasu dla mnie jest bawić się w takie coś dla jakiegoś randoma, który nic dla mnie nie znaczy
@Krekk: Oczywiście będzie mi smutno itd. Ale jeśli facet był dla niej lepszy niż ja i kobieta czuję się przy nim szczęśliwsza to to jest naturalne. Praktycznie zawsze w życiu powinniśmy kierować się szczęściem.
Jeśli miałbyś do wyboru mniejsze szczęście i większe szczęście to które byś wybrał?

Każdy szuka najodpowiedniejszego partnera/ partnerki do życia. Jednocześnie to ja mam się czuć samcem alfa i wiedzieć, że to ja jestem najlepszym kandydatem i