Wpis z mikrobloga

@nerana112: Jesli ściągasz to znajdz paczke eu4 + DLC na pewno się taka znajdzie, a doznanie lepsze jak @Vittu mówił. Co do angielskiego to żeby grać może czasem będziesz potrzebował słownika ale raczej nie uniemożliwi Ci to gry. Polecam spróbować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nerana112
Angielski nie jest tam zaawansowany tylko specyficzny i zdarzają się zwroty z którymi normalnie ma się mało styczności. Słownictwo moment załapiesz a reszta to tak naprawdę cyfry i suwaki, gdzie zawsze coś na coś ma wpływ i trzeba te zależności znać (no i strategia też się przyda + znajomość mechanik). Bierzesz jakiś prosty kraj na start i jedziesz. Gwarantuję ci, że nawet jak zaliczysz #!$%@? i rozbiory to wrócisz po więcej
@CreativePL: Próbowałem coś ugrać w EU IV, ale wydawało mi się trochę zbyt skomplikowane na wejście tak bez przygotowania. Wybrałem Civilization 5 i jest bardzo przyjemne, ale tutaj zupełnie na odwrót, wydaje mi się ono zbytnio uproszczone. Chyba dam szansę Europie ponownie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wysuszony: Graj "na pałę". Gra ma pewien minus - ciężko jest przegrać. Prędzej czy później nauczysz się grać i będziesz musiał sobie sam wyznaczać jakieś cele albo grać słabiakami. Także raczej przystępna dla początkujących ;) Jeśli jednak chcesz coś mniej skomplikowanego na początek to EU2 jest bardzo dobra do oswojenia się z serią.
@CreativePL: Wszystkie strategie Paradoxu są #!$%@?. Ile czasu spędziłem choćby przy Hearts of Iron 2, próbując dopracować do perfekcji plany Operacji Barbarossa czy stworzyć jak najzajebistszą amerykańską armię ekspedycyjną w Europie, czy jak najskuteczniej obronić Mateczkę Rosję przed faszystami ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jako maniakowi IIWŚ, pokonanie Związku Radzieckiego w 4 miesiące, wyzwolenie Francji w dwa tygodnie czy doprowadzenie Wehrmachtu do stanu pięćdziesięciu dywizji (z ponad 300)