Wpis z mikrobloga

Dość wcześnie zaczynam w tym roku wakacje, będę mieć 4 miesiące wolnego i chciałabym trochę zarobić w tym czasie. Mam dylemat, bo nie wiem czy szukać czegoś za granicą, co ma swoje plusy jak i minusy, czy lepiej zostać w Polsce i szukać czegoś stacjonarnie. Mogłabym zrobić wtedy przy okazji jakiś kurs, np. przewodnika itp. (jakieś pomysły na opłacalne kursy?) Macie jakieś doświadczenia z sezonową pracą za granicą lub polecacie jakieś miejsca pracy w #warszawa? #praca #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wichitaa: zależy co umiesz, jakie masz kwalifikacje. Jeśli szukasz "byle jakiej" pracy to jedź do UK na kelnerkę/barmankę.

Kiedyś koleś z Niemiec powiedział mi, że dobrze zarobić można jako kelner/barman na takiej Ibizie, Majorce. Ale o taką pracę ciężej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wichitaa: Myślę, że najlepiej na własną rękę. A jeszcze lepiej gdybyś kogoś miała na miejscu.. Bo wiesz, wysyłanie CV prawdopodobnie mija się z celem jeśli chodzi o UK. Tam ciągle ktoś chodzi i zostawia swoje CV w barach/sklepach. Aplikować zdalnie to już raczej na bardziej konkretne stanowiska.

Można też jechać w ciemno, ale to większe ryzyko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz