Wpis z mikrobloga

Decyzja Ministerstwa Środowiska odnośnie wycofania spotu z powodu "miękkiego wprowadzania gender" to skandal na skalę światową. To musi zostać zgłoszone największym zagranicznym mediom i organizacjom. Wygląda na to, że osoba, która dokonała coming outu w Polsce nie może już nawet wystąpić w reklamie, gdyż taka zostanie odrzucona, a pieniądze zostaną zmarnowane. Osoby odpowiedzialne za reklamy przez następne 4 lata będą bały się zatrudnić osobę LGBT. Obecne pis-ministerstwa to jakiś żart. #polska #neuropa #lgbt #homoseksualizm #pis #bekazprawakow #afera
źródło: comment_XNrH4RfJ1zSrXIUWNO4VT13BeaLRjE2A.jpg
  • 34
@sermaciej: No straszne. Organ dycydujacy odrzucił reklamę na swoje widzimisię. Miał takie prawo i z niego skorzystał. Ale uważnie, że to tragedia i skandal na skalę światową to kpina. Zleceniodawca ma prowo odrzucać z jakiego tylko powodu chcę. A nawet argumentując nie bo nie
@krasecz: Oczywiście że może. Jakby był podmiotem prywatnym, to tak bardzo #!$%@?. Ale tak się składa że jest Państwem, za spot już zapłacono, a teraz zostaje wycofany, bo pewien minister ma jakieś dziwne fobie. No sorry, ale mnie to mocno irytuje. A jeszcze jak sobie popatrzysz na inne jego wybryki, to trudno się nie zastanawiać co on w ogóle robi w sejmie.
Wygląda na to, że osoba, która dokonała coming outu w Polsce nie może już nawet wystąpić w reklamie, gdyż taka zostanie odrzucona, a pieniądze zostaną zmarnowane

@artpop: tylko ja uważam, że osoba publicznie mówiąca i afiszująca się swoją seksualnością (jakakolwiek by nie była) jest dziwna?
tylko ja uważam, że osoba publicznie mówiąca i afiszująca się swoją seksualnością (jakakolwiek by nie była) jest dziwna?

@e-satan: Ale co masz na myśli? Czy powiedzenie "mam chłopaka", "mam dziewczynę" to coś dziwnego? Czy np. prezydent Duda (lub Komorowski, Obama, nie ważne) chodząc z żoną za rękę afiszuje się ze swoją seksualnością?
@e-satan: Wow artykuły z superexpressu i pudelka z 2012. Szczerze to nawet nie wiem kim jest Nowak (dowiedziałem się o nim z tej reklamy) i uważam to określenie za obraźliwe, ale w tej wypowiedzi nie widzę opowiadania o czynnościach seksualnych. Bardziej powiedzenie to słownictwem typowego Polaka-Janusza. Gdzie np. Raczek opowiadał o swoich upodobaniach seksualnych?
@artpop: Jeśli udzielałbyś wywiadu w gazecie, to wpomniałbyś, że jesteś heteroseksualny? Czy raczej uznałbyś, że to Twoja prywatna sprawa? Poza tym słowo 'pedał' ma dla mnie pejoratywny wydźwięk. Na upartego można to podciągnąć pod mowę nienawiści.
@artpop: W gazecie się pochwalił ale swoim rodzicom zapomniał powiedzieć. Wstydzi się? Przecież to całkowicie normalne.

I nie, nie widzę nic złego w wspominaniu, że ma się żonę/męża, chłopaka/dziewczynę.

Stwierdzenie: "mam chłopaka" =/= "jestem pedałem"