Decyzja Ministerstwa Środowiska odnośnie wycofania spotu z powodu "miękkiego wprowadzania gender" to skandal na skalę światową. To musi zostać zgłoszone największym zagranicznym mediom i organizacjom. Wygląda na to, że osoba, która dokonała coming outu w Polsce nie może już nawet wystąpić w reklamie, gdyż taka zostanie odrzucona, a pieniądze zostaną zmarnowane. Osoby odpowiedzialne za reklamy przez następne 4 lata będą bały się zatrudnić osobę LGBT. Obecne pis-ministerstwa to jakiś żart. #polska #neuropa #lgbt #homoseksualizm #pis #bekazprawakow #afera
@artpop: Tak bo nie ważne o czym jest reklama. Trzeba głośno w niej powiedziec lub pokazac ze jest się gejem, trans cy inną kaczką. No bo to jest najważniejsze ( ͡°͜ʖ͡°)
@sermaciej: No straszne. Organ dycydujacy odrzucił reklamę na swoje widzimisię. Miał takie prawo i z niego skorzystał. Ale uważnie, że to tragedia i skandal na skalę światową to kpina. Zleceniodawca ma prowo odrzucać z jakiego tylko powodu chcę. A nawet argumentując nie bo nie
@krasecz: Ale ta reklama była już w telewizji. Zapłacono za jej stworzenie i emisję. A teraz z niej się rezygnuje tylko dlatego, że aktor w niej występujący jest gejem.
@artpop: 1. Bądź prawakiem. 2. Kręć bekę (słusznie), bo jakiś aktor oburza się, że nominacji do Oskara nie dostał żaden murzyn. 3. HURR DURR JAK TO DWUCH FACETUW W REKLAMIE SEGREGACJI ŚMIECI CZEMU TAM NIE MA KOBIETY-MATKI-POLKI DURR
@krasecz: Oczywiście że może. Jakby był podmiotem prywatnym, to tak bardzo #!$%@?. Ale tak się składa że jest Państwem, za spot już zapłacono, a teraz zostaje wycofany, bo pewien minister ma jakieś dziwne fobie. No sorry, ale mnie to mocno irytuje. A jeszcze jak sobie popatrzysz na inne jego wybryki, to trudno się nie zastanawiać co on w ogóle robi w sejmie.
@krasecz: Nie no, skandal światowy to nie. Raczej zwyczajna kolejna głupota PiSu, z tym że dosyć denerwująca, bo wygląda na to że po prostu chcieli pokazać jacy to są homofobiczni.
Wygląda na to, że osoba, która dokonała coming outu w Polsce nie może już nawet wystąpić w reklamie, gdyż taka zostanie odrzucona, a pieniądze zostaną zmarnowane
@artpop: tylko ja uważam, że osoba publicznie mówiąca i afiszująca się swoją seksualnością (jakakolwiek by nie była) jest dziwna?
tylko ja uważam, że osoba publicznie mówiąca i afiszująca się swoją seksualnością (jakakolwiek by nie była) jest dziwna?
@e-satan: Ale co masz na myśli? Czy powiedzenie "mam chłopaka", "mam dziewczynę" to coś dziwnego? Czy np. prezydent Duda (lub Komorowski, Obama, nie ważne) chodząc z żoną za rękę afiszuje się ze swoją seksualnością?
@e-satan: Wow artykuły z superexpressu i pudelka z 2012. Szczerze to nawet nie wiem kim jest Nowak (dowiedziałem się o nim z tej reklamy) i uważam to określenie za obraźliwe, ale w tej wypowiedzi nie widzę opowiadania o czynnościach seksualnych. Bardziej powiedzenie to słownictwem typowego Polaka-Janusza. Gdzie np. Raczek opowiadał o swoich upodobaniach seksualnych?
@artpop: Jeśli udzielałbyś wywiadu w gazecie, to wpomniałbyś, że jesteś heteroseksualny? Czy raczej uznałbyś, że to Twoja prywatna sprawa? Poza tym słowo 'pedał' ma dla mnie pejoratywny wydźwięk. Na upartego można to podciągnąć pod mowę nienawiści.
Ogólnie gust muzyczny narodu polskiego, to, cytując Stonogę, jakieś urwa nieporozumienie. Teraz wielka afera i wszyscy zdziwieni, że na #eurowizja wysyłamy byle co. xD #polska #muzyka #zalesie
@artpop: xd
Komentarz usunięty przez autora
@krasecz: zwłaszcza, że ani słowa o tym nie ma w tych spotach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krasecz: A gdzie coś takiego widziałeś w tej reklamie?
1. Bądź prawakiem.
2. Kręć bekę (słusznie), bo jakiś aktor oburza się, że nominacji do Oskara nie dostał żaden murzyn.
3. HURR DURR JAK TO DWUCH FACETUW W REKLAMIE SEGREGACJI ŚMIECI CZEMU TAM NIE MA KOBIETY-MATKI-POLKI DURR
@artpop: tylko ja uważam, że osoba publicznie mówiąca i afiszująca się swoją seksualnością (jakakolwiek by nie była) jest dziwna?
@e-satan: Ale co masz na myśli? Czy powiedzenie "mam chłopaka", "mam dziewczynę" to coś dziwnego? Czy np. prezydent Duda (lub Komorowski, Obama, nie ważne) chodząc z żoną za rękę afiszuje się ze swoją seksualnością?
http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/maciej-nowak-jestem-pedalem_279165.html
http://www.pudelek.pl/artykul/43220/maciej_nowak_jestem_pedalem/
@artpop: Donosicieli nikt nie lubi. Tym bardziej jeśli chcesz szkalować Polskę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Stwierdzenie: "mam chłopaka" =/= "jestem pedałem"