Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: słyszłem, że można w niego puknąć i na dojazd do mechanika powinno odpalić? :D

Wcześniej kluczyk chodził ciężej, trzeba było mocniej wcisnac i odpalal - teraz zdechło w ogóle..
  • Odpowiedz
@MRKRUS: Tak, ale drugi jest bez immo - sprawdzałęm drugim, miga lampka i blokuje nawet jak mam dwa kluczyki blisko siebie (jeden z imo blisko, a drugi bez immo w stacyjce )

@oficer-prowadzacy: Tylko tyle, że od 3 dni żeby odpalić musiałem kluczyk przekręcać bardziej w prawo (mocniej dużo niż zwykle).
Dzisiaj odpalił normalnie, podjechałem kawałek, wróciłem - chciałem odpalić i zero reakcji.
  • Odpowiedz
@xtechx: Pukanie ma sens tylko wtedy kiedy szczotki się zawieszają (to takie grafitowe styki, które dotykają wirnika i umożliwiają przepływ prądu). Jeżeli to nie szczotki to pukanie nic nie da.
  • Odpowiedz
@xtechx: Możesz profilaktycznie wziać miotłe i popukać w rozrusznik, dość mocno. Jak przekręcasz i nei ma w ogole żadnego odzewu to może też być kwestia jakiegos przekaźnika albo immo jak pisali koledzy wcześniej. Sprawdź bezpieczeniki i przekaźniki.
  • Odpowiedz
@xtechx: zdejmij plastik spod kiery, miernik z biedry do reki i po sprawdzeniu bedziesz wszystko wiedzial. nikt ci nic nie wywrozy. i jezeli zdechla stacyjka to trzeba zmienic tylko taki plastikowo metalowy wklad ze stykami, jak sam mowiles na jednym kluczyku kontrolka od immo nie miga wiec jest sprawne.
  • Odpowiedz
@nokio: musze najpierw zlokalixowac gdzie jest, nie moge nigdzie znalezc info w necie gdzie on konkretnie siedzi.
Bezpieczniki sa ok, sprawdzalem.
  • Odpowiedz