Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki. Pytanie do #autostop #autostopemprzezgalaktyke i do wszystkich, którzy podróżują. Planuję w wakacje przejechać się do Rzymu stopem i czytam różne fora. Niektórzy piszą, że jejku jejku jak super no najlepiej po prostu a inni, że zakończyli swoje wakacje już w pierwszym tygodniu bo przypał z policją. Czy jest tu ktoś kto stopował po Włoszech? Jedziemy w parze i mamy trzy tygodnie żeby dojechać z Wrocławia do Rzymu. Dokładność stąd, że 21 mamy samolot na Maltę.

#podroze
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w_ciul: zabierz się z kimś kto ma trasę do Włoch z towarem z jakiejś firmy transportowej...Ja tak dojechałam w super towarzystwie bez kombinowania na trasie żeby złapać transport dalej na Mediolan:) chociaż to też nie jest duży problem bo na cb radiu mogą ugadać ci kolejną podwózkę;)
  • Odpowiedz
@ShadowShama: wiesz, generalnie jeżdżę trochę stopem więc coś tam ogarniam temat
Planujemy w parze zrobić małą objazdówkę i po prostu interesuje mnie czy faktycznie we Włoszech jest problem z łapaniem okazji :) ale dziękuję za dobry pomysł :))
  • Odpowiedz
@w_ciul: przy autostradach i wylotówkach lepiej nie łapać bo was mogą zwinąć-albo masz szczęście albo pecha. Lepiej dogadywać się z kierowcami na postojach. Ja podrożowałam sama bo często tylko jedno miejsce wolne mają-zależy czym by ci przyszło jechać.
  • Odpowiedz
@w_ciul: byłam 2 razy we Włoszech, łapałam przy bramkach w 4 osoby, a policja nam tylko pomachała :) Innym razem się do nas dowalili, że stacja benzynowa to też autostrada i nas wyprowadzili poza jej teren i kazali łapć na drodze dojazdowej do stacji xD gdzie poza pracownikami chyba nikt nie jeździ. Odczekałyśmy ~30min i podbiłyśmy do polskich busiarzy z prośbą o pomoc. To były okolice Padwy :) wracałyśmy do
  • Odpowiedz