Aktywne Wpisy
Rinardo +196
Jak tam misie, płacicie za kobiety na pierwszych spotkaniach? Bo jak nie zapłacicie za damę, to ona oczerni Was na damskich grupkach ku uciesze innych. Mnóstwo kobiet ma przekonanie, że facetów trzeba doić, a spermiarzom to pasuje
#tinder #badoo #logikarozowychpaskow #zwiazki #redpill
#tinder #badoo #logikarozowychpaskow #zwiazki #redpill
JanRouterTrzeci +10
Jak tam paljaki? Rachunki popłacone? Kredycik ciśnie? A trzeba było po prostu zostać oligarchą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ukraina
#ukraina
nie poleca się. Lepiej zakupić mniejsze (typu wiadro 19l z Castoramy) i w nim zrobić piwo.
Inna kwestia, co wg Ciebie oznacza "średnie" piwo? Pierwsze warki zazwyczaj smakują dobrze, o ile się nie złapie jakieś infekcji (ale do tego potrzebne jest trochę pecha). Robienie warek 10l - niby można, aczkolwiek nie widziałem aby ktoś to czesto praktykował
Ja mam u siebie kilka fermentatorów o różnej pojemności - coś na każdą okazję.
A co do robienia mniejszej ilości piwa w większym fermentatorze to nie powinno być problemów. W końcu całe powietrze
a ja polecam brewkity. Sam zaczynałem od nich i pomogło mi. Niewątpliwe plusy:
1. Potrzebujesz mało sprzętu w porównaniu do metod z zacieraniem
2. Warzenie piwa zajmuje dużo mniej czasu
3. Przed poważniejszą inwestycją (finansową i czasową) jaką jest sprobowanie warzenia przez zacieranie sprawdzisz, czy to sprawia Ci frajdę i czy Ci odpowiada
4. Mniejsza ilość czynności powoduje, że masz mniejsze możliwości popełnienia błędu :)
Polecam Coopers stout i mild
a w czym problem? Takie piwko sobie poleży kilka miesięcy i wciąż będzie dobre, a dwie skrzynki szybko zejdą i będziesz się martwić, że kolejny nastaw jeszcze niegotowy...
Butelkowanie jest proste, tylko trzeba dobrą kapslownicę wybrać. Ja mam stołową i idzie szybko, łatwo i przyjemnie. Tańsze są kapslownice ręczne i