Wpis z mikrobloga

Kupiłem perfum przez allegro od jednego januszabiznesu ktory okazal sie byc perfidna podróbka drogiego perfumu mimo że cena tylko nie znacznie odbiegala od ceny rynkowej. Po długich bojach udało sie sie mi odzyskac pieniadze. Wystawilem komentarz negatywny w ktorym napisalem ze produkt jest eweidetnie podrobiony. Podczłowiek ktory sprzedaje takei rzeczy na allegro napisał mi że jak mu nie przekaze dowodów ze to byla podrobka to poda mnie do sadu z tytułu "pomówinie art.212kk." Pomijam tą beznadzieja hipokryzje wciskania ludzia smierdzacych podrob ale czy taki cwaniaczek rzeczywiscie moze narobic problemow? mam zdjecia podrobionego produktu ktory zostal mi wyslany. Maja tez wiele unieważnionych negatywnych komentarzy gdzie inni pisali o tym samym - że produkt to podróbka i identyczne strasznie sadem.
#prawo #allegro #januszebiznesu #oszukujo
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mestero: teraz już wiesz że nie kupuję się markowych rzeczy na allegro. Ja już się naciąłem na słuchawki Creative za 70zł, opakowanie idealnie podrobione tylko słuchawki były zrobione z taniego śmierdzącego plastiku i trzeszczały. Po kilku szczegółach można było poznać że to fake
  • Odpowiedz
@mestero: skoro ma oryginały, to musi mieć jakieś faktury potwierdzające zakup tego oryginału pewnie, a producent ma pewnie autoryzowanych dostawców (tak mi się wydaje)
  • Odpowiedz