Wpis z mikrobloga

@tiger_gonzo: wlewam kubek mleka do garnka, potem kakao i mieszam trzepaczką podgrzewając, a gdy się rozpuści, dodaję cukier trzcinowy, odrobinę soli i ekstraktu z wanilii (którym są dwie laski wanilii w 200ml wódki leżące od 2 lat) ( ͡ ͜ʖ ͡)
@tiger_gonzo: a tak tak, kakao. Wiec biore czarny kubek tak wybralem ze bedzie specjalnie do tego, wsypuje jedną miarke bialeczka o smaku czekoladowym, polowe albo 3/4 kubka wody, nie za duzo bo rozwodnione marnie smakuje. Dluuugo mieszamy i gotowe.
@tiger_gonzo: rozne sposoby, w zaleznosci jakie kakao masz. jak masz surowe (najzdrowsze, najwiecej magnezu przyswajalnego) to musisz najpierw do garnka wrzucic wode, dodac kakao, rozpuscic najpierw w wodzie (prawdziwe kakao nie rozpusci sie w mleku w calosci, taki trik), jak juz rozpuscisz dodajesz mleko (najlepiej niekrowie), jak chcesz to cukier lub miod (surowe kakao ma specyficzny smak) i cieszysz sie wykwitnym kolorem, energia i zdrowiem