Mirki, potrzebuje zrobić w Pythonie (tylko na tym się jako tako znam :)) prostą aplikację z GUI, która: - wyświetli mapę (najlepiej po prostu wczyta plik png) - na mapie w określonych punktach x, y utworzy klikalne pola z funkcjonalnością przycisku (chce żeby po kliknięciu coś się policzyło i np wyświetliło obok mapki) - najlepiej jakby była jeszcze możliwość wyświetlenie niewielkiej ilości tekstu (tabelki) pod przyciskiem albo gdzieś z boku w momencie gdy myszka znajduje się nad przyciskiem.
Nigdy nie bawiłem się w pisanie czegokolwiek z GUI. W czym będzie to najprościej i najszybciej zrobić? PyQt4 da radę czy iść w coś innego? Same okienka raczej ogarnę, martwię się tylko o umieszczanie przycisków na obrazku, może ktoś robił kiedyś coś podobnego?
Jakie macie doświadczenia z kobietami na stanowiskach kierowniczych? Przed chwilą widziałem tiktoka, że są dyskryminowane i nie dostają takich stanowisk. Już jest oczywiście gownoburza w komentarzach hehe #pracbaza #praca
- wyświetli mapę (najlepiej po prostu wczyta plik png)
- na mapie w określonych punktach x, y utworzy klikalne pola z funkcjonalnością przycisku (chce żeby po kliknięciu coś się policzyło i np wyświetliło obok mapki)
- najlepiej jakby była jeszcze możliwość wyświetlenie niewielkiej ilości tekstu (tabelki) pod przyciskiem albo gdzieś z boku w momencie gdy myszka znajduje się nad przyciskiem.
Nigdy nie bawiłem się w pisanie czegokolwiek z GUI. W czym będzie to najprościej i najszybciej zrobić? PyQt4 da radę czy iść w coś innego? Same okienka raczej ogarnę, martwię się tylko o umieszczanie przycisków na obrazku, może ktoś robił kiedyś coś podobnego?
#programowanie #python