Aktywne Wpisy
Graner +87
0:05:00 Pierwsza i ostatnia lista tygodniowa w tym miesiącu i ogólnie na ten czas.
Dalej już ich nie mogę robić bo nie moge juz tak długo siedzieć do później nocy więc listy jak już będą to najwyżej w weekendy jak będę miał czas bo obecnie ciężko z nim i trzeba wstać rano i coś zmienić w swoim życiu więc to by bylo na tyle z codziennych list. #listaobecnosci #nocnazmiana #listygranera
Dalej już ich nie mogę robić bo nie moge juz tak długo siedzieć do później nocy więc listy jak już będą to najwyżej w weekendy jak będę miał czas bo obecnie ciężko z nim i trzeba wstać rano i coś zmienić w swoim życiu więc to by bylo na tyle z codziennych list. #listaobecnosci #nocnazmiana #listygranera
yavad 0
Cześć, dzisiaj próbowano ukraść mój rower z bloku z klatki. Żona usłyszała hałas, otworzyła drzwi i złodziej uciekł. Co należy zrobić w takiej sytuacji w przyszłości? Co można zrobić takiemu osobnikowi? Wyskoczyć z kamerą? Czy czekać aż ukradnie i zgłosić na policję, aby umorzyli sprawę?
#rower #krakow #policja #kiciochpyta #prawo
#rower #krakow #policja #kiciochpyta #prawo
Naprawdę tak ciężko jest z tym zwierzakami?
#koty #wacik #rakcontent
"Do stada wilków" xDD
@bylembordo: Generalnie zależy od egzemplarza, prawda jest taka, ze koty rasowe/ z dobrych domów maja mniejszą szansę być #!$%@?. Kotki są mniej dominujące niż kocury. Taki z łapanki z ulicy może być wszystkim. Trzeba nie dać się zwariować jeśli trafisz na bardziej dominujący egzemplarz. Karne pstryczki zawsze działają i skutecznie uczą.
A w ogóle to jak
I tak: 2 koty w tym samym wieku to bardzo dobry pomysł, nie nudzą się jak nikogo nie ma i nie niszczą przez to tak rzeczy. Wydają się też bardziej "rozwinięte" przez to. Nie są zanudzonymi kanapowcami, tylko są
@Makila: @nint no właśnie jak z miauczeniem? Bo na forum ludzie opisywali przypadki, że od 10 lat kot im miauczy od 3:30 do 8:00 i oczywiście jedyna porada to zakup stoperów do uszu.
W najczarniejszym scenariuszu nie wyobrażam sobie żeby kot umiał tak drzec jape.
jeżeli chodzi o miauczenie. Koty śpią po 16-20 godzin na dobę. Jeżeli za czasu aktywności swojej domowej wybawisz kota albo zwyczajnie poświęcisz mu uwagę to on
@nint: ze zdrowym rozsądkiem powinnaś zostać administratorem na tym kocim forum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Koty jak ludzie mają swoje charaktery i okresy. Młody kot się musi wybawić. Z wiekiem się uspokaja. To normalne. Są koty leniwe, są wiecznie niezadowolone, są żywiołowe, są humorzaste i są przytulaśne. Ale każdy kot reaguje na zachowanie właściciela. Jak ty będziesz go lubił to on polubi Ciebie. Jak go będziesz przeganiał to będzie się przed Tobą chował i
We mnie się czasami tak gotuje jak to czytam wszystko. "Nie obcinam pazurków, bo on nie lubi". Ja pier. Niewiele mnie obchodzi czego nie lubi kot, to się robi raz na 2 tyg przez 5 minut, a ani nie jesteś podrapany, ani nie masz zniszczonych mebli. Siadasz, bierzesz zwykłe cążki do paznokci i lecisz, choćby przez przednie łapki. 5 minut. Wacik też strasznie "cierpi" wtedy.
Piszę o dominacji a nie o ogólnym usposobieniu czy charakterze kota, kocur może być bardziej przyjazny ale jednak będzie podejmował więcej prób przejęcia kontroli niż kotka, bo jest bardziej dominujący i bardziej terytorialny.
Ja o niebie Ty o chlewie, każdy
@isilien171: Patrz na to zdanie, jedno z pierwszych jakie napisałam. Mniejszą szansę.
Dobry dom = przytulisko, dom tymczasowy, kotka która okociła się babie ze wsi.
To, ze przeczytałaś dobry dom jako kot rasowy, to nie mój problem ;)