Wpis z mikrobloga

Mój stary jest fanatykiem osiemdziesiątek, cały parking z------y audicami...

Nowy nabytek to czarna 80 B4 2.8 V6, pierwsze auto kupione za własne zarobione piniondze ( ͡ ͜ʖ ͡) a czerwona B3 jest w rodzinie prawie 11 lat.
Dziś rano obudziłem się z myślą: "co ja wczoraj o-------m, żeby drugiego starego grata kupować" Ale jak dziś do niego zszedłem, wsiadłem i zaraz zacząłem bawić się w naprawianie pierdół których jest mnóstwo, to zaraz zmieniłem zdanie i niechętnie przerwałem robótki bo studbaza czeka :v najgorsze że na wstępie trzeba będzie wyłożyć ubezpieczenie, a tak poza tym to jakiegoś dużego wkładu nie wymaga, najwięcej to OC, przegląd, opony na lato (jakiś dobry felunek by się przydał ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
#motoryzacja #audi #audi80 #pokazauto x2 #pierwsze4kola #v6
TypowyPolskiFaszysta - Mój stary jest fanatykiem osiemdziesiątek, cały parking z-----...

źródło: comment_WO2pGFSebLpBKTin8x8L4hI7By6XMNjW.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TypowyPolskiFaszysta: właśnie stoję przed wyborem auta i zastanawiam się nad Audi 80 właśnie, albo A4 ewentualnie, przy tym spalaniu raczej z gazem. Myślisz że przy tej jakości nie trzeba bać się wieku auta? Generalnie potrzebuje coś na co dzień na miasto, albo jakieś mały 1.4 benzyna, albo większy z gazem, np takie Audi... Co poradzisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jest też kwestia OC, to będzie pierwsze
  • Odpowiedz
@bravenewworld63: jedyne czego trzeba się bać to poprzednich właścicieli. Także najważniejsze to ocenić na podstawie stanu auta czy tam od czasu do czasu było coś wymienione, czy tylko się jechało i czekało aż całkiem padnie. Ja już się boję kwoty jaką usłyszę w ubezpieczalniach, choć współwlasność z ojcem conieco tu pomoże. Ale po to kupiłem to auto żeby mieć te V6 i jak trzeba to zapłacę :v mnie ta druga
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: moj sąsiad sprowadza auta, stoją u niego same niemce wiec mysle ze ogarnąłby dobra sztukę, niedawno ojciec wzial od niego A4 i poki co jezdzi. Najważniejsza kwestia to ile zawołają za OC, bo moze bede skazany na corsę 1.2 albo podobny wynalazek... Ale zaczela mi sie podobać koncepcja większego, wygodnego auta.
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: teraz czytam że 1.8T to jeden z lepszych silników, a w gazie roznica spalania nie taka duża ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale turbina do stania w korkach? poza tym nie mam za dużo doświadczenia więc narazie jeżdzę i tak spokojnie. Trochę mnie napaliliście na to A4 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jechałem egzemplarzem ojca i całkiem fajnie to wygląda i jeździ.
  • Odpowiedz
@bravenewworld63: nie jeździłem zbyt wieloma samochodami i nie mam jakiegoś punktu odniesienia, ale mi fajnie się nimi jeździ, no może promień skrętu jest taki sobie. Takie coś może odczuwałbyś jakbyś przesiadł się do 80 z jakiegoś fajnego, świetnie się prowadzącego auta, natomiast tak bez porównania raczej nic cię nie będzie denerowawało. Z tej 80 B4 za 2k zł jestem bardzo zadowolony. B4 za 2 - 3,5k w znośnym stanie, sprawna
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: dzięki za odpowiedzi Mireczku. Jest jeszcze do rozważenia kwestia OC żeby mnie nie skasowali za bardzo, widzę że poniżej 2.0 to nie ma co w benzynie. Chyba że kultowy 1.9 TDI, z tym że jeździłbym głównie po mieście, do pracy mam 10-12 km, nie orientujesz się może w tym?
  • Odpowiedz