Wpis z mikrobloga

Mój stary jest fanatykiem osiemdziesiątek, cały parking z------y audicami...

Nowy nabytek to czarna 80 B4 2.8 V6, pierwsze auto kupione za własne zarobione piniondze ( ͡ ͜ʖ ͡) a czerwona B3 jest w rodzinie prawie 11 lat.
Dziś rano obudziłem się z myślą: "co ja wczoraj o-------m, żeby drugiego starego grata kupować" Ale jak dziś do niego zszedłem, wsiadłem i zaraz zacząłem bawić się w naprawianie pierdół których jest mnóstwo, to zaraz zmieniłem zdanie i niechętnie przerwałem robótki bo studbaza czeka :v najgorsze że na wstępie trzeba będzie wyłożyć ubezpieczenie, a tak poza tym to jakiegoś dużego wkładu nie wymaga, najwięcej to OC, przegląd, opony na lato (jakiś dobry felunek by się przydał ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
#motoryzacja #audi #audi80 #pokazauto x2 #pierwsze4kola #v6
TypowyPolskiFaszysta - Mój stary jest fanatykiem osiemdziesiątek, cały parking z-----...

źródło: comment_WO2pGFSebLpBKTin8x8L4hI7By6XMNjW.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bravenewworld63: najsensowniej to chyba 2.0 115km,popularna, dobra jednostka. Tylko tam jest chyba wtrysk mechaniczny który może nie lubić gazu, także musiałbyś poczytać opinie posiadaczy. 1.9tdi też w sumie często na drogach widuję, ale dizlami się nie interesuje. Choć ostatnio znajomy jeżdżący A4 B6 ropniaki zachwala i uważa że nawet na miasto dają radę, także jak znajdziesz ładny egzemplarz to czemu by nie. Bierzesz kogoś na współwłaściciela żeby mieć zniżkę? To
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: cóż, to zależy czy można wziąć na współwłaściciela kogoś niespokrewnionego. W PZU dostałem zniżkę 20% jak miałem skuter, ale nie wiem czy to się będzie liczyło do auta teraz... Na autocentrum.pl widzę że dużo osób gazuje ten silnik o którym piszesz, więc chyba się da. Muszę jeszcze zagadać sąsiada co by doradził z wyborem.
  • Odpowiedz
@cracker: @TypowyPolskiFaszysta: gadałem z sąsiadem który jeżdzi do niemiec po auta, mówi żebym w A4 brał min 1.8, bo 1.6 słaby jednak. Mógłbym z nim jechac po auto, tylko wciąż targają mną te opinie o wahaczach, czy koszt remontów mnie nie zje, opinie jak zwykle różne ( ͡° ʖ̯ ͡°) mogę wziąć od niego golfa IV od ręki, ale golf... nie bardzo do mnie
  • Odpowiedz