Wpis z mikrobloga

Mam zrobić rozeznanie w temacie zrobienia API dla hurtowni i nie bardzie wiem jak to ugryźć. Są jakieś standardy dla hurtowniczych/sklepowych #api w Polsce? Tak żeby to sobie sklepy w miarę mogły integrować, bez obrzucania mnie inwektywami przez ich devów. Idealnie - tak, żeby sobie tylko url i dane do autoryzacji zmienili.

Z mojej strony pewnie będzie to działało na Symfony i jakimś restfulowym bundlu, ale nie wykluczam, że mogę spróbować powalczyć z node.js lub po prostu wypluć jsona w trybie read only (bo to mały projekt w sumie).

#programowanie #webdev #restful #symfony #symfony2 #php
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@icouldliveinhope: nie nie będzie tylko baza, zalety phalcona będą zawsze, zwłaszcza w porównaniu z takim symfony, wiem bo korzystam z obu, tak samo możesz robić w phalconie gdzie sobie zaczniesz od microkernela i w każdej chwili dorzucisz do di coś co masz w pełnej wersji
  • Odpowiedz
phalcon przykładowo, kilka razy większa wydajność

@Jurigag: Od kilku lat pracuję przy jednym z najczęściej odwiedzanych w Polsce portali.

Dam znać jak problem z wydajnością będzie leżał po stronie języka czy frameworka – na razie to nigdy nie był problem
  • Odpowiedz
@Jurigag: ale masz jakieś porównania phalcon vs symfony z mikro kernelem? Nie chodzi o benchmarki, ale rzeczywiste przykłady z zewnętrznymi zależnościami i taką samą bazą. Bo porównywanie sf standard z phalconem jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Ja zauważyłem, że phalcon ma rację bytu tylko w bardzo specyficznych zastosowaniach (microserwisy w których rezygnujemy z wygody na rzecz szybkości, które muszą zostać napisane w php).
  • Odpowiedz