Wpis z mikrobloga

Szybkie pytanie. Żeby zrobić sobie badania krwi (morfologia, ob, generalnie całą hematologię) w dolmedzie we wro trzeba się tam rejestrować, czy mogę przyjść ot tak, z ulicy? Chodzi mi o same badania, wyniki sobie sam zinterpretuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dolmed #wroclaw #badania #krew
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aqwart: hm z moich ostatnich doświadczeń wynika,że badania krwi to robią Ci jak tylko chcesz bez żadnych skierowań. Ja skierowania miałem ale ani razu nikt ich nie chciał zobaczyć,nic nie spisywali - tylko zapisywali moje dane osobowe "żeby były w systemie".

A - i dowiedz się czy przypadkiem z uczelni nie masz jakiegoś ubezpieczenia bajeranckiego. Raczej wątpię, no ale zawsze się możesz zorientować. Ja byłem w luxmedzie (czy jakoś tak),
  • Odpowiedz
@krupek: To znaczy się tak, wiem że skierowania mi nie trzeba, chodziło mi o rejestrację jako taką - kto ich tam wie, czy nie trzeba się zgłaszać z wyprzedzeniem? ;) Z uczelni nie mam nic, na początku pierwszego roku była możliwość wyboru jakiegoś POZu we Wro, ale nie skorzystałem wtedy.

@Sergeant_Matt_Baker: Ale przy oddawaniu krwi nie dają raczej wyników morfologii, OB i tak dalej... :D
  • Odpowiedz
@Aqwart: nie wiem, moze sie nie rozumiemy - ja mam na myśli pobranie krwi do badań i wyniki kolejnego dnia. Jezeli tak to mi robili bez problemu od ręki ,przecież to 5 minut :P i kosztowało za krew+mocz+test na HB 50 zł
  • Odpowiedz
@krupek: Wiem, wiem, mi o to samo. Pytałem dlatego, że na stronie dolmedu jest rejestracja, i tam m.in. można wybrać właśnie rejestrację na morfo itd. ;d I nie byłem pewien czy to rejestracja na badanie, czy może już na konsultację wyników z lekarzem, co mi potrzebne nie jest. Myślałem że może ktoś stąd tam był i ma doświadczenia z pierwszej ręki ;)
  • Odpowiedz
@krupek: Oo :D Klikłem lubię to dla jakiejś tam akcji promującej badania krwi, więc uznałem że głupio chyba popierać akcję i nie mieć aktualnych badań ;> Plus, ostatni raz morfo miałem robione +/- 10 lat temu, więc najwyższy czas ;P
  • Odpowiedz