Aktywne Wpisy
Plotkova99 +90
Pochwalę się, zdecydowałam się pójść do psychologa. ALE NA #nfz. Kobietka tak może z 50 lat, pyta po co przyszłam xD no to mówię - bezsenność, brak sił, brak apetytu. Wypytała mnie w godzinę o wszystko. Związki, praca itp. Powiedziała że jej to nie wygląda na depresję tylko jakieś stany lękowe xD. Spytałam czy powinnam brać jakieś leki a ona że musiałbym to przegadać ze specjalistą a doraźnie ziołowe
wykop +15
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
#nauka #liganauki #heheszki #humor #klimat
@Aliawser:
Chłodnie nigdy nie są same, to nie są urządzenia do puszczania pary, jak to przedstawiają niektórzy, tylko częscią elementu, który wprowadza syf i pyły do atmosfery.
Co z tego, że nie one same a kominy obok, ale są symbolem, bo najbardziej widoczne przez swoje rozmiary.
Gdyby ktoś protestował i wieszał baner na płocie, to byście wmawiali, że ktoś uważa, że płot puszcza
@Polanin:
Prawodpodobnie większa niż ty, bo biegam teraz zimą w maskach antysmogowych, po biegu jest brudna.
A rozumiem, że twierdzisz, że powietrze z kominów jest wręcz czystsze niż przed spaleniem, szkoda tylko:
http://www.eea.europa.eu/publications/air-quality-in-europe-2014
Wiesz jeszcze co jest główną przyczyną tego smogu? Chyba, że "kominy" to dla Ciebie wystarczająco precyzyjna odpowiedź.
@Polanin:
Tak głupi jesteś, umiesz powiązać przyczynę - skutek? Po drugie nie tylko maseczka, bo dostałeś tez raport.
A normy w które wierzysz, poznaje się po efektach. Może są lepsze niż 20 lat temu, ale nadal c-----o w realu.
Zrób sobie takie doświadczenie laem i zimą.
@text: Ba! Ja nawet wiem co to korelacja, a co to przyczynowość. Znasz to? Polecam. Świat może wtedy nie jest taki prosty, ale na pewno logiczniejszy.
Taki tekst, to jedna z technik wyjścia z dyskusji, gdy brakuje argumentów, ale chce się zabłysnąć. Niestety, wrażnie może zrobisz na 11-latku. Poćwicz.
@Polanin:
Nie ma dowodów na co? Uważasz, że elektrownie czy ciepłownie, nic nie emitują, bo wierzysz w jakies magiczne normy? A powietrze, to samo się bdurzi, po prostu zimą samochody 2x bardziej pylą, ot tak.
By była jasnośc, mieszkam całkiem neidaleko elektrowni i ciepłowni. Nie super blisko, ale akurat w miejscu, gdzie pyły moga opadać.
A nie, czekaj...
Mówisz o sobie? Jakie masz dowody, na krystaliczne powietrze z elektrowni?
Ja w powórnaniu do ciebie podałem kilka (raporty, czuciowe, wizualne-foto, maseczka),
a ty .... aaaaa, nawet nie podałeś norm, w które zreszta chyba tylko ty wierzysz. I nie zasypuj dziecko tymi dododami, bo mi RAMu nie starczy :D