Wpis z mikrobloga

@nnogi: @anonim1133: możesz też w maszynce do chleba, ale ludzie narzekają że jest dziura od mieszacza, nie wiem jak to wygląda, bo nigdy nie miałem.
Tak czy tak, coś do pieczenia mieć musisz.
  • Odpowiedz
@anonim1133: Tak na szybko sprawdziłem, maszyny zazwyczaj mają moc od około 500W do około 1500W. Piekarnik może pobrać więcej. Pytanie zatem czy to nie jest tak jak kiedyś z moją Babcią, która oskarżyła Ciocię o to, że rachunek za prąd był wysoki, bo ciągle sobie herbatę robiła w czajniku elektrycznym, a nie pomyślała, że krajzega, z której korzystaliśmy przez cały tydzień po kilka godzi dziennie, nie chodziła na powietrze.
  • Odpowiedz
*8529-951222626@anonim1133: Zazwycz5a8j69*
@anonim1133: Ok, syn już mi pozwala pisać. Zazwycza słyszałem o tym, że maszynka do chleba kończy jako kolektor kurzu :)
  • Odpowiedz
@anonim1133: Ściema z tym rachunkiem. Podłączaełm licznik energii do mojej maszynki i za wypieczenie chleba zjadło prądu za jakieś 8gr. Owszem, maszynka ma jakiś 1kW, i chleb się piecze 3h, ale większość czasu wyrasta w lekko podwyższonej temperaturze, a i podczas pieczenia grzałka włącza się raz na jakiś czas.
  • Odpowiedz