Wpis z mikrobloga

Jak normalnie uważam, że jazda bez biletu jest nie uczciwa, to strasznie mnie w-----a taki brak ludzkości.

Stoję sobie na przystanku, i podchodzą do niego kanarzy.
Pytam się ich od razu czy jeśli bilet mam zakupiony przez internet i w przeglądarce to nie będzie problemu.(dowodzi to moich uczciwych intencji)
Mówią, że ok.
W autobusie sprawdzają bilety i okazało się, że zakupilem bilet 9 grudnia i jeśli miesiąc ma 31 dni to odejmuje się od daty zakupu 2 dni, a nie jeden. Czyli bilet był do wczoraj.
I wlepili mi mandat. K---y nie ludzie. Od okolo 5 lat jestem stałym klientem MZK.

Dziękuje PAN Woody. #torun
Z.....e - Jak normalnie uważam, że jazda bez biletu jest nie uczciwa, to strasznie mn...

źródło: comment_Zp2eeZpPsKbq01WUWP7i3BfpB9MhPiIR.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZjemCiNoge: No i dobrze 30 dni minęło 7 stycznia. (dzień zakupu biletu też się wlicza, bo możesz przecież nim jeździć w ten dzień). Kanarzy chcieli ci ułatwić, a trochę zagmatwali. Od daty zakupu odliczasz 30 dni włącznie z dniem zakupu.
I nie dostałeś mandatu tylko wezwanie do zapłaty opłaty dodatkowej. Zresztą zupełnie prawidłowo.
  • Odpowiedz
@ZjemCiNoge: w Gdańsku masz dwa bilety - 30 dniowy, który wygasł by ci 8 no i miesięczny który jest droższy, ale kupujesz go na cały miesiąc. Jednak trzeba od pierwszego do pierwszego kupować. No ale panie kupiłeś bilet 30-dniowy i to twój błąd, że nie rozumiesz jak działa bilet xD
  • Odpowiedz
@ZjemCiNoge: wszystko zależy od ludzi. Ja miałem w innym mieście z kolei ostatnio pozytywną sytuację. Wchodzę do autobusu, chcę skasowac bilet, ale wypluło mi na kasowniku błąd. Zgłupiałem i stoję przy kasowniku - koleś, który wsiadł razem ze mną podpowiedział abym spróbował w innym kasowniku - zadziałało. Jak tylko skasowałem bilet w drugim kasowniku bilet osoba, która wsiadła ze mna do autobusu wyciągnęła legitymację kontrolera i zablokowała kasowniki.
  • Odpowiedz
@ZjemCiNoge: nie rozumiem o czym Ty wgl piszesz? korzystałeś z aplikajacji mobilet? Przecież ona sama oblicza date wygasniecia biletu, wiec nic nie musisz liczyc.Chyba, ze chodzi o to ze ta aplikacja zle oblicza czas trwania biletu?
  • Odpowiedz