Wpis z mikrobloga

Z racji tego, że dzisiaj był ostatni trening w tym roku to czas na tradycyjne podsumowanie.

Dzisiaj był dzień pleców i test maksa w martwym. Tydzień temu napisałem tutaj ,że pobiłem rekord (180 kg) i będę atakował 190.

Rozgrzewkowo zrobiłem trochę zarzutów (do 70 kg) i clean pulli (do 110 kg) i przeszedłem na martwy. Bez pasa i pasków:

5x120 kg
2x140 kg
1x160 kg
1x170 kg
1x180 kg (Nadal bez pasków! chociaż już mi się prawie sztanga wyślizgnęła)
po założeniu pasków
1x190 kg dynamicznie, płynnie pod koniec tylko miałem lekki stick point ale się udało.

Wracając do tematu podsumowania. Rok temu tutaj napisałem tak:

Cele na następny rok?

1.Zejść z poziomem tkanki tłuszczowej z dzisiejszych 20% do 12-13%

+

martwy ciąg: 200 kg

przysiad tylny: 170 kg

wyciskanie na płaskiej: 110-120 kg

wyciskanie żołnierskie : 70 -80 kg

Wartości były z góry zawyżone co by bardziej motywowało. Najbardziej jestem zawiedziony z mojej "redukcji" pare miesięcy psu w dupę. Ani nie schudłem ani nie stałem się silniejszy. No nie potrafię się odchudzać, od nowego roku mam plan spróbować znowu.Nadzieja umiera ostatnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z wynikami siłowymi nie jest najgorzej ale mogło być lepiej. Dużo przeszkodziła kontuzja zdobyta na rowerze w czerwcu przez co 1,5 miesiąca nie byłem na siłowni, przez ponad 2 miesiące nie robiłem klaty a żołnierskiego nie robię do tej pory. Tak czy siak wyniki na tą chwilę:

martwy ciąg: 190 kg
przysiad tylny: 160 kg
wyciskanie na płaskiej: 100-105 kg
wyciskanie żołnierskie : 70 kg

W tym wpisie parę osób chwaliło się wynikami. Zapraszam do aktualizacji.

U mnie progres 236,4--->279,19

wołam @shdw (gdzie jesteś?!) @berti @kamdz @15132479 @Masterczulki @loczyn @HT-Ron @karolzzr @pokey @Gavroche i całą resztę. Nadszedł czas sprawdzianu :D
#silownia
  • 19
@jezyk123: o. to mój wpis <3

Wyniki nie poszły jak chciałem. Po pierwsze ze względu na skupienie na przysiadzie. A po drugie, przez długi czas szukałem drogi do redukcji. Wiedzę na temat swojego organizmu zdobyłem w tym roku potężną więc teraz z górki :-)

Mamy podobne parametry widzę. U mnie aktualnie bf 22-24, waga 98-100

Mój Wilks wg. wagi 105kg: 295,81

MC: 185
Przysiad: 200 (lowbar, w następnym roku będę trenował
@jezyk123: Miło być zawołanym. U mnie bez maksowania na sylwestra, bo póki co się leczę i dupa z tym wszystkim.
Jeśli chodzi o Wilksy to awansowałem z 246,85 do 274,82. Najlepiej w przysiadzie, bo 17,5 kg do przodu, ławka 10 kg. Najgorzej w martwym bo tylko 5 kg i to mierzone gdzieś w marcu. Od tamtej pory nie maksowałem a mogło być więcej, bo w szczytowej formie brałem 5x130 kg. Teraz
@Gavroche: No ale Wilks'a mógłbyś sobie sprawdzić :P

@pokey: Zdrowie to podstawa, szczególnie w sporcie amatorskim. Wylecz się porządnie i wracaj do podnoszenia żelaza :D

@berti: Ja tym razem nie planuję konkretnego progresu w ciężarach. Ma być więcej niż teraz i tyle. Głównie to bym chciał to sadło zrzucić. Oby tym razem się udało xD
@jezyk123: Świeżo po siłowni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

160 przysiad
115 pozioma
180 martwy

Jestem nieco niepocieszony bo wczoraj zachlałem do 2 w nocy ;-] Liczyłem na 120 pozioma i 190 martwy - nie dziś.

Za rok pewnie będzie lepiej.
@jezyk123: 82kg
Liczyłem na więcej :P nawet patrząc po nagraniu to martwy poszedł mi gorzej niż poprzednim razem jak podchodziłem pod 180... Raczej zawinił wczorajszy wieczór
@jezyk123: mnie to juz chamie nie zawolales, to przez te rosliny? XD

Opowiedz o tej redukcji bo ja sie zabieram, przysiad u mnie tylko blisko bo 150 high bar ale ciezko mi to idzie, martwy taki sam jak przysiad lockout musze poprawic bo mnie w biography #!$%@?. git wyniki
mnie to juz chamie nie zawolales, to przez te rosliny? XD

@maze: Wybacz ale mięśnie przyćmiły mi rozum :P

Redukcję planuję zacząć na spokojnie.
-Zredukowanie(najlepiej do zera) cukrów prostych. Czyli koniec ze słodyczami, sokami, napojami itp. Owoce będę jadł dalej, ale i tak dużo ich nie jem.
-Zwiększenie ilości spożywanego białka. Teraz jem zdecydowanie za mało. Na każde śniadanie będę sobie robił kurczaka z warzywami zamiast tradycyjnego jogurtu z bułkami :P
@jezyk123: bylem na lowcarb nie polecam jak masz niski poziom tkanki o wiele lepiej pracuje sie na weglach, low carb zostaw grubasom. nie schodzilbym pozniej 2000

ile bialka jesz i zamierzasz? jak dlugo?
@maze: Ale ja jestem grubasem, 22% BF to nie tak mało. Planuje jeść ok. 2g/kg czyli 180-200 g. Obecnie jem połowę tego. Od paru miesięcy diety u mnie nie istnieje, ale siła jako tako idzie :P

Jak długo? to zależy jak szybko tłuszcz będzie leciał. 15% BF mnie zadowoli ale jak to nie będzie jakiś ogromny problem to zejdę jeszcze niżej. Teraz ważę 98 kg, jak spadnę do 90 to będzie
@jezyk123: Aż się zalogowałem bo się wzruszyłem ()

Musiałem odstawić mirko na jakiś czas żeby bić rekordy, skończyć szkolenie z Menno i zacząć rok pod odpowiednim okiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)-