Wpis z mikrobloga

Mirki co myślicie o tym Zeppelin 7364-2? Byłem dzisiaj na mierzeniu i strasznie mi się spodobał. Jest jeszcze w bieli i w granacie, można swobodnie zmieniać tarcze na inne kolory. Chcę kupić czarny.

Ktoś coś wie o tej marce i mechanizmie? Z tego co wyczytałem to jest to mechanizm Citizen Miyota CALIBRE NO. 82S5, preczytałem specyfikację ale nie znam się na tym i nie znalazłem żadnych opinii.

Sama firma jest Niemiecka i stosunkowo młoda. Co myślicie? Ma ktoś zeppelina?
#zegarki
Mithrindil - Mirki co myślicie o tym Zeppelin 7364-2? Byłem dzisiaj na mierzeniu i st...

źródło: comment_y5Fwxy4MPoH1OexdBYEUBKEL7vqUPgIZ.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@Mithrindil: Orient ma bardzo dobre opinie, źle szukasz. Napewno jest to marka z bardzo dobrym kompromisem ceny do jakości. Napewno za cenę za jaką zapłacisz za Orienta (Japończyk) nie kupisz szwajcara w tej samej jakości. Orient ma sporo zegarków "z dziurką" OH.
  • Odpowiedz
@netlest: na szwajcara nie licze, dlatego zainteresowałem się zeppelinem który nie ukrywam wizualnie podoba mi się bardziej. Szwajcara jeszcze zdążę sobie kupic, to dopiero początek kolekcji :)
  • Odpowiedz
@monde: byłem dzisiaj u kilku zegarmistrzów z pytaniami o firmę. Opinie są porównywalne, mówią że jakością podobny to Orienta czy Seiko. Mechanizm Citizen jest zdecydowanie lepszy niż ten stosowany w zegarkach modowych. Ogólnie polecają Zeppelin.

Ja już zdecydowałem :)
  • Odpowiedz
@monde nie robią automatów w tej cenie bo uważają się za bardziej prestiżowe, co oczywiście wcale nie znaczy że lepsze. wiadomo płaci się głównie za markę i jej rozpoznawalność
  • Odpowiedz
@monde może i należy ale co z tego. zobacz jakie marki zegarków masz w swatch group, jest i certina gdzie kupisz zegarek za tysiaka a jest też omega gdzie ceny startują od zupełnie innego poziomu. orient też dzieli się na orient i na orient star czyli takie lepsiejsze
  • Odpowiedz