Wpis z mikrobloga

Też macie tak, że jak się na czymś znacie, interesujecie jakąś dziedziną życia/nauki/kultury etc., to wkurzają was wszelkie wiadomości telewizyjne na ten temat, widząc, jak są pobieżne, błędne i wręcz irytujące?
Ja znam się cholernie na filmach i jak widzę te błędy w wiadomościach, ile w zarobiły Star Warsy, to mnie coś zalewa. Raz powiedzą, że film zarobił $237 mln na całym świecie (g---o prawda, tylko w USA, na świecie więcej niż $500 mln), raz powiedzą, że krytycy spodziewali się rekordu, raz powiedzą, że reżyserem VII był George Lucas (ja p------e...). I tak dalej. Przy każdym newsie widzę jakiś błąd.

#tv #telewizja #wiadomosci #film #filmy #rzetelnedziennikarstwo #oswiadczenie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kacper-parol-3: @kacper-parol-3: takie błędy są prawie we wszystkich newsach tylko nie zawsze jesteśmy w stanie je wyłapać zweryfikować. Mnie na przykład bardzo razi jak dziennikarze mówią/piszą "awionetka" przy wszystkich wypadkach lotniczych. Inny przykład także lotniczy dotyczy błędów w nazewnictwie statków powietrznych głównie miękkopłatów. I tak na przykład w wypadku zginął pilot paralotni (wg dziennikarza) a naprawdę to skoczek spadochronowy albo piszą że wypadkowi uległa lotnia a to co
  • Odpowiedz