Wpis z mikrobloga

@Del123: prosz ( ͡° ͜ʖ ͡°) to na te pierwsze, one są obtoczone w mące kokosowej, wiórków tam nie ma. Na drugie dopiero będę spisywała proporcje.

SKŁADNIKI:
[ok 11 sztuk]
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 2-3 łyżeczki kakao
- 1 łyżka pasty waniliowej
- 3 łyżeczki syropu klonowego lub innego płynnego słodu
- 3 łyżeczki miękkiego oleju kokosowego
- szczypta soli
+ tyle orzechów ile wyjdzie
  • Odpowiedz
@Del123: i drugie:

SKŁADNIKI:
(ok 10 sztuk)
- 50g pasty kokosowej
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1-1,5 łyżki cukru kokosowego*
- opcjonalnie pasta waniliowa

+ wiórki kokosowe do obtoczenia
+ migdały - tyle sztuk ile pralinek [można pominąć przy protokole]
+ olej kokosowy, wiórki, lub mąka kokosowa do rozrzedzania/zagęszczania masy w razie potrzeby

Wiórki umieścić w misie blendera razem z cukrem i nieco rozdrobnić. Dodać rozpuszczoną w kąpieli parowej pastę
  • Odpowiedz
@matra: a trzecie i czwarte?

piekne.
nie jestem fanką słodyczy, w sensie - mało jem; ale robić takie sliczne pralinki to zawsze chciałam umieć :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@agaja: aj, to zwykłe kulki są (; ale dziękuję (; ja też nie jem zbyt wiele, czesciej robię z myślą o innych, ale slodze jak dla siebie, czyli skromnie
przepisy będą na blogu, linka masz na moim profilu, także jak coś to zaglądaj. mało mam czasu na wrzucenie przepisów, ale sam chcę to zrobić tak szybko jak to możliwe (;
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: ferrero ma laskowy, a rafaello migdała - u mnie jest podobnie, tylko ferrero nie wyszło za bardzo jak ferrero i zamiast w krokancie jest w mące kokosowej - ładnie wygląda, ale nie polecam tego rozwiązania.
  • Odpowiedz