Aktywne Wpisy
tiofen +633
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +297
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
Krótko po godzinie 17:00 będzie miał miejsce przelot Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Urozmaiceniem tego zjawiska będzie fakt, że na wąskim pasie widoczności ISS przez około sekundę będzie znajdowała się dokładnie na tle Księżyca. Przez cały czas będzie oświetlona przez Słońce, zatem będzie bez problemu widoczna gołym okiem!
Poniżej mapka linii centralnej tranzytu. Aby zobaczyć zjawisko, trzeba znajdować się maksymalnie około 4 kilometry na północ lub południe od wyróżnionej linii.
Ja sam będę stacjonował w Pyrzowicach, w punkcie obserwacyjnym na wschód od lotniska. Jeśli ktoś ma blisko, to zapraszam - jest już kilkunastoosobowa grupka zainteresowanych :-)
Więcej informacji: http://astrocd.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=2839&start=20
#astronomia #kosmos #iss #ciekawostki
EDIT: chociaż teraz zainstalowałem iss detector i pokazuje że dla mojej lokalizacji przelot po 12 będzie niewidoczny ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@ziomegson: Do samych przelotów polecam Heavens-Above. Do tranzytów na tle Słońca i Księżyca na chwilę obecną jest CalSky, który ma jednak skrajnie
@sivy83: Stacja widziana z Częstochowy minie Księżyc w odległości około 5 szerokości tarczy.
@d601: Wymarzoną. Wszystkie modele pogodowe pokazują prawie zerowe zachmurzenie na wieczór.
Przypominam że nadleci od Wrocławia....