Aktywne Wpisy
klewerewel +1
#rozowepaski #polska #warszawa #zwiazki #pieklokobiet
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
ProblemM8 +199
Ludziom mocno bambinizm wszedł. Mamy psa; partnerka pięści się nad nim jak dzieckiem. Ostatnio paznokcia sobie trochę rozwalił bo biegal jak wariat po ogrodzie. Ja mówię że trzeba zaczekać to mu odrośnie, przecież nie kuleje, ani nie wygląda źle. Ona że trzeba do weterynarza. #!$%@? pójdzie się kilkaset złotych znowu #!$%@?ć na 10 minutowa wizytę na której weterynarz powie to samo co ja (przerabiałem to już kilka razy)
A do tego nazywanie
A do tego nazywanie
Wrzucam przepis na hummus, ogólnie to jest w chj przepisów na ten badziew, ale mój jest najlepszy. Świetne na kanapki wszelkiego rodzaju. Wywaliło mi zdjęcia, więc przepis opisowy i stare foto z tagu.
Skład
Ciecierzyca 250g, lub jedna puszka - im więcej dacie tym więcej przypraw i innych składników, żeby nie było bez smaku
Papryka czerwona, drobno posiekana, albo wrzucić całą do blendera XD
4 ząbki czosnku, ja dałem z 6 na powalający oddech
Cała wyciśnięta cytryna
Z 20-30g sezamu
Sól
Cała łyżka ostrej papryki - przyprawa
Cała łyżka pieprzu kajeńskiego
Trochę wody zależności od jaką uzyskacie konsystencję w blenderze.
Wszystko do blendera, wymieszać, obserwować i zakończyć proces w zgodzie z preferencjami hue hue.
Chleb wam nie powiem jak, bo znajoma robiła. To coś pokrojone to awokado, dobrze się sprawdza.
Kcal 635
Węglowodany 66
Błonnik 16
Cukry 1
Białko 29
Tłuszcze 26 ( można zredukować wywalając sezam )