Aktywne Wpisy
mrocznegacie +565
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Kk_1 +627
30 lat temu, w październiku 1994 roku, cztery filmy były puszczane równocześnie w kinach: Jurrasic Park, Forest Gump, Pulp Fiction i Skazany na Shawshank
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo
Teraz nie na czasów( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciekawostki #film #kiedystobylo
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #bekazkod #4konserwy #takaprawda
@teren: Jednak to są ogólniki, i nie podajesz czemu mogą ludzie biednieć. Tym może być inflacja, a ona jest spowodowana działaniami władz, wtedy i tak zawsze biedni dostają po pośladkach.
oczywiście że podaję, tylko nie chciałeś czytać (link do tekstu) ani oglądać (link do filmu) Tam jest wszystko wytłumaczone szczegółowo, podobnie jak w tysiącach innych tekstów lub
@Kaczypawlak: Polacy też mają własne enklawy wszędzie gdzie emigrują. W USA mieszkali po kilkadziesiąt lat i dalej nawet nie mówili po angielsku. Polskie prawactwo oczywiście popiera te enklawy
nie zmienia, na tym właśnie polega "multi-kulti" :) Litewskie
@teren: Dobra gdzie te linki w poprzednim poście? Tych nie widziałem, poprzednio widziałem jeden link od Ciebie( ͡° ͜ʖ ͡°)
@teren: Jakiś link? Ilu ich zginęło w Niemczech, Polsce, Japonii i innych krajach kapitalistycznych? Ludzie na granicy głodu to domena czerwonych.
taa jeden podałem już ty chyba
@teren: Jeszcze raz, neoliberałowie bogacą się cały czas mimo waszych działań. Wykańczacie im konkurencję, poza tym jak lewicowe organizacje biorą kasę od Sorosa to cóż, są sługami tych neoliberałów.
@Kaczypawlak: jacy neoliberałowie się bogacą? :) neoliberałowie to opcja ideologiczna realizująca interesy bogatych, propagandziści, ekonomiści, politycy m.in z Centrum Adama Smiha ;) To bogaci się bogacą
ta, pseudolewica w rodzaju SLD w Polsce. ta część lewicy która zaakceptowała prawicowy program a zaczęło się od brytyjskiej Partii Pracy która zaakceptowała thatcheryzm. No ale, prawicowiec nie ma co zarzucać lewicowcom że inni lewicowcy akceptują
@teren: Tak jest teraz nawet, Kulczyk dorobił się na układach z władzą. Tacy ludzie byli beneficjentami III RP i dalej są. Trzeba dać ludziom szansę, aby wszyscy mogli być bogaci. Szwajcarzy jakoś to robią. Brytyjczycy czy Norwegowie, Szwedzi, tylko my nie.
@Kaczypawlak: chodzi o globalne procesy, w Polsce jest nie inaczej http://www.wykop.pl/link/1298729/the-economist-bogaci-sie-bogaca-a-biedni-biednieja-mozna-z-tym-skonczyc/
w żadnym z tych krajów nie zastosowano neoliberalnej doktryny szoku, żaden nie jest tak prawicowy
@Kaczypawlak: no przecież dostałeś już liczby w porównaniu z Mao i Stalinem, ile razy mam to powtarzać?
Co kartki w PRL? Przede wszystkim kartki w PRL to był postulat Solidarności :) A kartki bywały w różnych krajach no w kapitalistycznej Hiszpanii za Franco
@teren: I jak chcesz temu się przeciwstawić? Obecnie dajesz im tylko amunicję, Szwajcarzy sobie jakoś z tym radzą.
@Kaczypawlak: co? jaką amunicję? Myślisz że kto protestuje na zachodzie, lewica, związki( ͡° ͜ʖ ͡°) W Polsce jest tak samo tylko lewica mniejsza. Dlatego w Polsce jest bardziej neoliberalny system niż np w krajach skandynawskich. Tam nikt normalny nie oskarża ZUS o niskie płace ;) W Polsce prawica odwraca uwagę takimi rzeczami albo choćby imigrantami (których u nas nie ma, więc to sztuczny problem) a Polacy wolą uciekać (za granicę) niż walczyć o wyższe płace. Nic na to nie poradzę że 3 miliony ludzi emigruje zamiast wyjść na ulice
Właśnie takie, kontynuowali proces który zaczęła PZPR ustawą Wilczka i go przyśpieszyli planem Balcerowicza, do tego też wprowadzonym przy pomocy manipulacji o czym się mało mówi. Mazowiecki chciał wprowadzać socjaldemokrację na wzór skandynawski (co też odpowiadało nastrojom społecznym), Balcerowicz mu obiecał że tak będzie po czym stworzył dokładnie odwrotny plan neoliberalny, Mazowiecki przyklepał bo się nie znał i nie miał żadnej alternatywy i go bronił bo nie chciał
@teren: Dajesz im zarabiać, kto kupuje polskie obligacje? Kto dawał kredyty Gierkowi? Właśnie ONI( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kaczypawlak:
zachodni kapitaliści, co lewica albo ja konkretnie ma z tym wspólnego?
@teren: Jak działasz na krechę, wprowadzasz przepisy, które szkodzą gospodarce i kasa wypływa z niego to działasz na szkodę państwa, a tamci się tylko cieszą, bo mają praktycznie "za darmo" kapitał, rynki zbytu oraz specjalistów.
@Kaczypawlak: no dobra, ale ja się dalej pytam co to ma wspólnego z lewicą? To prawicowa polityka tzn Wilczek, Balcerowicz i następni, ogólnie neoliberalizm, popierany m.in przez centrum im Adama Smitha z innego wątku ;)
(ʘ‿ʘ) neoliberalizm to ideologia, jeden z nurtów zwolenników kapitalizmu. Co to nie wiesz co to jest? Mamy neoliberalny kapitalizm ( w odróżnieniu
@teren: Wbrew pozorom wiele.
@Kaczypawlak: nieistotne jak się coś nazywa, ważne jaka to polityka :)
żaden z nich nie był na lewo od SLD, Mazowiecki nigdy nie był stalinistą, podobnie jak "cała reszta" (Balcerowicz czy Geremek) Co to zresztą ma za znaczenie, równie dobrze można powiedzieć że Kaczyński był stalinistą (doktorat o marksizmie-leninizmie) Korwin podpisał lojalkę i popierał stan wojenny. jak rozumiem to znaczy że obecne poglądy Kaczyńskiego czy Korwina czy