Wpis z mikrobloga

@ZostawcieGoOnJestSpoko: Nie, ja nie zacząłem tylko ostrzegłem OPa i Ciebie, że nie wiesz o czym piszesz.
Jak temat Cię interesuje poszukasz w google, marnowałeś czas na dywagacje bez pokrycia,to możesz zmarnować jeszcze trochę.
Sprzedaję na allegro od samego początku i na firmę i prywatnie, więc wiem co piszę. A przez takich cwaniaków jak Ty, którzy się dowiedzieli że sprzedawca odpowiada i z tego korzystają to uczciwi muszą płacić za wysyłkę
  • Odpowiedz
@Luks_x: Ty nie wiesz o czym mówisz, nie ma takiego paragrafu, jeśli kupujący życzył sobie przesyłkę nierejestrowaną to on odpowiada za to jak nie dojdzie a nie sprzedawca.
  • Odpowiedz
@ZostawcieGoOnJestSpoko: G---o znasz nie prawo. Chcesz paragraf. Proszę: Art. 548 § 3 kc

Dodatkowo powiem, że w przypadku przesyłek nierejstrowanych nikogo to nie obchodzi. Przesyłkę nierejstrowaną wysyłasz na własną odpowiedzialnosć, jak nie dotrze, zwracasz hajs, tyle w temacie. MASZ MIEĆ DOWÓD NADANIA jak chcesz być w 100% czysty.
  • Odpowiedz
@cup12552: G---o prawda. Masz mieć dowód nadania. Przesyłka nierejstrowana też może mieć dowód nadania np. wypisanie wysłania listu o numerze: XXX wypisany przez panią z poczty w chwili wysyłki. Poprostu większość sprzedawców ma na to w------e.
  • Odpowiedz
@Incore00: List nierejestrowany bierze się właśnie stąd, że nie ma numerów XXX...

Jedyny dowód jaki możesz uzyskać o nadaniu to wydruk grupowy jeżeli skorzystasz z nadawania elektronicznego. Nie ma na nim adresu ani nadawcy, ale masz ślad, że coś zostało nadane o pewnej porze.

Kłopot w tym, że możesz równie dobrze go nie mieć bo przesylke możesz po prostu wrzucić do skrzynki na listy czy przekazać kasjerce.
  • Odpowiedz