Wpis z mikrobloga

• 3
Witajcie Mirki... Mam pewien problem. Otóż mam od dłuższego czasu mocne problemy zdrowotne związane z bólami głowy, zwrotami, utratami równowagi, drętwieniem kończyn, a nawet języka. Czasem ból głowy potrafi tak przycisnąć do poduszki, że nie mogę wstać, a ruchy nawet ręki są bardzo spowolnione i różne takie rzeczy. Wystąpił również zespół piramidowy zdiagnozowany w szpitalu ponad rok temu w szpitalu, który potem ustąpił ( ͡° ʖ̯ ͡°) Od MAJA (gdzie już wtedy było źle, a teraz jest tylko gorzej) czekałam na rezonans magnetyczny głowy, który miał odbyć się dzisiaj. Dziś moja mama dostała telefon, że urządzenie się zepsuło i żeby zadzwoniła za parę dni i umówiła się na następny termin... Teraz zastanawiam się ile jeszcze czasu mam czekać ( ͡° ʖ̯ ͡°) stan się pogarsza i szczerze boję się długo czekać na kolejny termin.
I teraz pytanie Mireczki. Wiecie co zrobić, żeby szybko dostać się na jakiś termin? Od razu mówię, że pójście i zrobienie badania prywatnie nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie nas nie stać ( ͡° ʖ̯ ͡°) Czy oni nie powinni teraz przesunąć wszystkich terminów, a nie umawiać na kolejny termin tak jak chcą to zrobić? :/ bo to może znaczyć, że będę czekać kolejne pół roku, a za pół roku powiedzą np "oooo przykro nam jest za późno. Trzeba było pół roku temu"...

#zalesie #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #nfz #neurologia #lekarz #rezonans #pomocy
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kodia: moze porozmawiaj z lekarzem, by na skierowaniu na mri napisal "pilne"... moze ktos znajomy pracuje w sluzbie zdrowia i pomoze termin przyblizyc. zreszta naprawde chca cie wrzucic znowu w normalna kolejke? to nie jest tak, ze cos zle zrozumialas? dopytaj.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kajutakaja: rozmawiałam z neurologiem ostatnim razem... Na wypisie ze szpitala jak leżałam kiedyś było, że jeśli pojawią się drętwienia to do neurologa trzeba... Poszłam,mówiłam wszystkie objawy, a ona jakby w ogóle tego nie słuchała. Po pierwsze muszę zmienić neurologa, bo nawet opinie w internecie ma takie kijowe, że szok... I wszystkie się zgadzają jeśli chodzi o traktowanie pacjenta :/ no i potem w końcu dała skierowanie na mri jako "kontrolny"
  • Odpowiedz