Wpis z mikrobloga

siema ludzie :)
czy ktoś z was otrzymał w ostatnim czasie fotke z fotoradru od Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego i orientuje się jak wygląda ta cała procedura w przypadku odmowy przyjęcia mandatu? Czy w ogoóle jest sens? Kiedyś nie wysyłali oni zdjęć w korespondencji, więc sprawa była prostsza, natomiast teraz zmieniły się trochę przepisy i zaczęli dołączać fotki. Szukałem info na ten temat, ale większość to tematy mało aktualne ;)

#prawojazdy #mandat #prawo #samochody #fotoradary
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na anuluj-mandat.pl płaci się za wygenerowanie wniosku, natomiast Yanosik posiada odwołania do mandatów Straży Miejskiej a nie GITD.
Z dokumnetów które od nich otrzymałem wynika, że na tym etapie nie wysyła się żadnych odrębnych pism, za wyjątkiem formularza których od nich otrzymałem.
  • Odpowiedz
@tasiu84 - Tak bym też zrobił, gdyby nie fakt, że na zdjęciu z fotoradaru widoczny jest też drugi pojazd na mojej wysokości. W miejscu, w którym rzekomo przekroczyłem prędkość jechałem max. 60 km/h, natomiast z otrzymanych dokumentów wynika, iż 85, więc dlaczego mam płacić skoro nie poczuwam się do winy. Z drugiej strony, jeżeli się odwołam i otrzymam wezwanie do sądu to nie kalkuluje mi się jeździć i plątać się po
  • Odpowiedz