@Klosa: stary gaz nie sugeruje niczego dobrego, nie wiem ile chcesz nim jeździć ale jeśli więcej niż 2 lata to szykuje się wymiana/legalizacja butli czyli trochę ponad 1/10 wartości tego samochodu.
@Klosa: można, zresztą nawet ewentualna regeneracja takiej instalacji nie kosztuje dużo, tyle że to już spore koszty w porównaniu do całego samochodu bo jak Ci wyjdzie np. 300-500 pln to już 1/6 wartości samochodu. Do tego stag 50 to pierwsza generacja a z tego co kojarzę one potrafiły sprawiać przeróżne problemy gdy już są wiekowe, przynajmniej tak widziałem po znajomych.
Ale musisz dowiedziec się w jakimś pewniejszym źródle, na 1 gen
@dzikiczytelnik: słyszałem, ze golfy są raczej nieawaryjne Myslałem jeszcze nad lanosem , saxo czy peżotem 306 , przynajmniej te poleca się w tym przedziale cenowym ponoć @xetrov: dzięki
@Klosa: lanos spoko wybór - auto pancerne, silniki bdb do gazu i nawet mieszalnikowego - starsza generacja - jeździ tak samo. Tylko niektóre są tak samo gołe jak golf, a niektóre mają nawet klime, więc trzeba szukać. Dość łatwo kupić od grzyba 1 właściciela...
@dzikiczytelnik: to chyba musze sie skupić na czymś, bo im dłużej się zastanawiam i doradzam innych, kumpli, tym gorzej :D ale poczytałem troche o lanosie i faktycznie fajny wybór imo za taką kase. a nie chce wydawać jakoś nie wiadomo ile kasy na wóz bo po pierwsze to mój pierwszy, a po drugie student here
@Klosa: a ja polecę Golfa. Naprawdę spoko auto, pancerne i nie do #!$%@?. Części tanie. Jedyne ale to rdza, jeżeli buda zdrowa to łykaj :) unikaj silnika 1.4. Słaby i podobno awaryjny. Najlepiej wg mnie 1.8 90 koni, oszczędny i pozwalający wyprzedzać w razie potrzeby. Jak coś to pisz :)
@xetrov: Że co ? Przecież już nawet w Golfie 2 można było spotkać, wspomaganie, centralny, abs, klimatyzację, regulację podświetlenia deski, elektryczną regulację świateł, spryskiwacze refelektorów, regulowaną kolumnę kierownicy, podświetlany schowek, szyberdach, alufelgi, automatyczne pasy, welurowa tapicerka, skórzana tapicerka, skrzynie automatyczną, komputer pokładowy, nawet nawiewy dla tylnych pasażerów, wszystko w prądzie, jak szyby lusterka, dodatkowo grzane lusterka i fotele.. Mogę tak jeszcze długo wymieniać
@Klosa: Czegoś się uparł na ten 1.6... nieopłacalny silnik. Jak 1.6 to tylko wersją 16V która miała 102KM.. bierz 2.0 8v albo 1.8 90KM jeżeli benzyna gaz.
@kubbach: Mam Golfa z 90r.. Od czerwca wydałem 1400zł na naprawy.. Wcale nie wychodzi jakoś szczególnie taniej niż inne samochody. Zwłaszcza że każda część się zepsuje, nie ma tak że sobie jeździmy i lejemy, może tak być jak mamy farta ale też do czasu.
@xetrov: Mój ma np abs, klimę, wspomaganie, centralny, alu, szyber, welur i parę innych drobiazgów. Z tym, że jeźdżę już nim 8 lat. Od tego roku wszystko zaczęło się sypać. Wcześniej to sporadycznie trzeba było wkładać kasę.
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
co sądzicie o tym wozie? warto się zainteresować? dodam że mój 1 wóz, chciałbym pojeździć minimum te kilka lat..
http://olx.pl/oferta/golf-3-1-6-ben-lpg-zimowki-letnie-CID5-IDcP5ah.html#640a680171;promoted
#motoryzacja
@dzikiczytelnik: przecież to właśnie kwintesencja golfa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aż dziwne że nie wpisują kierownicy jako wyposażenia dodatkowego.
Btw. "Typ nadwozia - coupe" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
http://olx.pl/oferta/golf-iii-1-6-gaz-wspomaganie-w-ladnym-stanie-CID5-IDcunmb.html#71747ec999
Ale musisz dowiedziec się w jakimś pewniejszym źródle, na 1 gen
Ten biały golf nawet dość uczciwie wyglądał....
ewentualnie np: http://olx.pl/oferta/opel-vectra-ladna-zdrowa-vektra-z-gazem-dlugie-oplaty-CID5-IDcR0CJ.html#021c8d4417
pierwsze z brzegu ogłoszenie, dość ciekawa oferta.
Myslałem jeszcze nad lanosem , saxo czy peżotem 306 , przynajmniej te poleca się w tym przedziale cenowym ponoć
@xetrov: dzięki
@r5678: teraz pokaż mi ile z tych jeżdzących w PL to ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@r5678: czyli wydałeś jakieś 6x więcej niż ja w półtora roku na naprawy mojej jednej francuzki, więc faktycznie sporo.
Z tym, że jeźdżę już nim 8 lat. Od tego roku wszystko zaczęło się sypać. Wcześniej to sporadycznie trzeba było wkładać kasę.