Wpis z mikrobloga

#php #programowanie #symfony2 #symfony
Mircy, stworzyłem sobie encję i wygenerowałem kontroler CRUD za pomocą komendy php app/console generate:doctrine:crud - pojawił mi się jakiś kontroler i teraz pytanie brzmi jak mam użyć tego kontrolera aby na przykład wyświetlić na głównej stronie wszystkie rekordy i jak zrobić formularz dla użytkownika który sobie doda nowy rekord + zostanie automatycznie zapisane jego ID do bazy jako twórcy tego rekordu?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

http://symfony.com/doc/current/bundles/SensioGeneratorBundle/commands/generate_doctrine_crud.html

@cadcadcad: To nie jest dokumentacja bezpośrednio Symfony, ale jednego z Bundle'ów (czyli pewnej biblioteki rozszerzającej możliwości Symfony).

Nie wiem na czym konkretnie polega Twój problem, ale czy rozumiesz jak działają kontrolery w Symfony? Bez żadnych automatyzujących Bundli? Wiesz jak napisać taki kontroler z formularzem bez SensioGeneratorBundle?
  • Odpowiedz
@cadcadcad: Zamykam temat.
Jak już wygenerujesz CRUD-a to automatycznie generowane są templat-y i formularze. Polecam sprawdzić polecenie "php app/console router:debug", znajdziesz tam linki do formularzy.
  • Odpowiedz