Wpis z mikrobloga

@duncanidaho2: to według ciebie oznacza to tyle, że ktoś tą paczkę otworzył czy po prostu sprawdzał co jest w środku na skanerze?

To wytłumacz mi dlaczego nie dostałem VATu na telefonie za 120$, z deklaracją 100$ na paczce - pieczątkę miałem na paczce, a do tego to wer Zabrze ;D
@Lanc: To gratuluje. Ja nie raz miałem paczkę zatrzymaną w WER Zabrze, tam to im się chyba nudzi i sprawdzają te paczki. Ostatnio zamawiałem #!$%@? armaniego to tylko kazali mi zapłaić 86zł a myslałem że będzie przypau
@duncanidaho2: nie zmienia to faktu, że pieczątka musi być - bo to jest jednoznaczne z dopuszczeniem tej przesyłki do naszego kraju. Możliwe, że po prostu ktoś się opierdzielał przy twoich poprzednich paczkach i nie dawał pieczątek.
@PiotrokeJ: też się zdziwiłem. W momencie zamawiania telefonu miałem już odłożony hajs na VAT, a tu miła niespodzianka ;) To jakieś 4 czy 5 msc temu było.
@duncanidaho2: pieczatki powinny byc na kazdej paczce bo taka jest procedura czasem sa w dziwnych miejscach ale czasem faktycznie ich nie ma , zauwazylam tez ze czesto sie poprostu rozmazuja jak przybija na sliskiej powierzchni. Kazda paczka zpoza ue przechodzi przez skaner rtg bez wyjatku co nie oznacza ze jest sprawdzana czy werfikiowana po takim skanie dopiero jest decyzja czy przybic pieczatke niech idzie dalej czy zatrzymac i przekazac do urzedu